Bentley Continental GT3 a debutat la Goodwood în plină forţă

De AutoExpert   |  14 Iulie, 2013

Distribuie :

Bentley Continental GT3 a debutat la Goodwood în plină forţă

Bentley Continental GT3 a debutat în week-end-ul precedent la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Modelul de competiţie este bazat pe Continental GT Speed, cea mai rapidă versiune a celei de-a doua generaţii a lui Bentley Continental şi va debuta competiţional în sezonul 2014, în cadrul campionatului de anduranţă Blancpain, derulat sub egida FIA.

Motorizarea V8 twin-turbo instalată pe noul Continental GT3 are o cilindree de 4.0 litri şi dezvoltă 600 CP în configuraţia de competiţie. Puterea este livrată roţilor din spate cu ajutorul unei transmisii secvenţiale Xtrac cu şase trepte, a unui cardan din fibră de carbon şi a unui diferenţial cu alunecare limitată. Suspensiile faţă/spate sunt cu braţe A duble şi prezintă amortizoare reglabile pe patru direcţii, în timp ce sistemul de direcţie este asistat hidraulic. La exterior iese în evidenţă şi jantele OZ Racing cu diametrul de 18 inch, echipate cu anvelope de competiţie, care au o lăţime de 310 milimetri, ele ascund un sistem de frânare compus din discuri ventilate pentru toate roţile, ale căror etrieri au şase pistonaşe pentru puntea faţă, respectiv patru pistonaşe pentru puntea spate.

Datorită elementelor de caroserie din fibră de carbon, care formează un pachet aerodinamic special, masa modelului este de doar 1.300 kilograme.