Puternic, inteligent, confortabil şi econom – Noul Volvo FH, acum şi în Moldova

De AutoExpert   |  8 August, 2013

Distribuie :

Puternic, inteligent, confortabil şi econom – Noul Volvo FH, acum şi în Moldova

Text: Marcel TOMA

Foto: Andrei TABUICĂ

Automobilişti, autotransportatori, reprezentanţi ai mass-media, parteneri şi viitori parteneri de afaceri din ţară dar şi de peste hotare, cu toţii, au fost martorii unei lansări de zile mari în care pe rol de frunte a fost liderul inegalabil în transportul de cursă lungă, noul Volvo FH. Toţi cei prezenţi la eveniment, prezentat de Geta Burlacu şi susţinut de ritmurile trupei „Angry Band”, au rămas impresionaţi de intrarea în sală a protagonistului principal al lansării, camionului Volvo FH, care adăposteşte sub capotă 750 de CP . Au urmat prezentările de rigoare – tot ce are mai bun această demonstraţie de forţă, inteligenţă, eficienţă şi confort.

Liderul indiscutabil pe piaţa mondială a camioanelor, Volvo, nu s-a dezminţit nici de această dată: capabil să tragă sarcină maximă de până al 100 de tone, disponibil cu nouă tipuri de motoare diferite de 13 şi 16 litri, care dezvoltă puteri maxime de la 420 la 750 CP, noul FH excelează de-a dreptul prin designul conceptual nou, manevrabilitatea asigurată inclusiv de suspensia independentă faţă, mediul de lucru absolut confortabil, disponibilitatea şi consumul redus de combustibil. Cei de la Volvo pun accentul pe această idee care pare să fie pe placul transportatorilor moldoveni – consumul redus de compustibil de până la 11 la sută, lucru benefic afacerii lor dar şi al mediului înconjurător. Fapt datorat inclusiv tehnologiei I-SEE, care asigură o reducere de până la 5 % de combustibil, optimizează eficienţa şi minimalizează consumul.

Noul Volvo FH este primul camion din lume cu ambreaj dublu, considerat cel mai sigur camion din lume, testat la sânge rezistând la peste o mie de simulări. şi rezistenţa cabinei a fost supusă testelor de răsturnare... Despre confort, ce să mai vorbim – mediul de lucru este conceput ca o casă ideală pentru lucru şi odihna şoferului. Cu un spaţiu de depozitare de 300 de litri şi cu 1 metru cub mai mare comparativ cu predecesorii săi, cabina noului Volvo FH nu cedează unui camping la capitolul utilităţi comode: televizor - poftim, cuptor cu microunde – prezent, dar şi multe alte detalii deosebit de comode şi eficiente. Cum ar fi butoanele interschimbabile care permit şoferului să se concentreze la şosea fără a pierde timpul şi atenţia în căutarea lor pe bord.

Noul Volvo FH urmează să fie solicitat, cu siguranţă, de către transportatorii auto din Moldova. Nu degeaba aceştia au depăşit aşteptările celor de la „Premium Trucks”, care, pe parcursul anului, au vândut 35 de camioane, cifra preconizată pentru 2013 fiind de 50 de maşini.

Recomandate:

(FOTO) Bavarezii lansează noi accesorii M Performance pentru Seria 5 Touring și i5 Touring - Photo
Noutăți
(FOTO) Bavarezii lansează noi accesorii M Performance pentru Seria 5 Touring și i5 Touring

Constructorul bavarez de automobile lansează o serie de accesorii M Performance pentru noile i5 Touring și Seria 5 Touring. Majoritatea dintre ele sunt confecționate din fibră de carbon. 

Inna
M4 CS: coupe-ul bavarez care oferă 550 CP și o greutate mai mică decât M4 Competition - Photo
Noutăți
M4 CS: coupe-ul bavarez care oferă 550 CP și o greutate mai mică decât M4 Competition

Constructorul bavarez de automobile tocmai a dezvăluit primele informații și imagini despre M4 CS. Coupe-ul de performanță va fi disponibil spre comandă, începând cu această lună. 

Inna
Doar 16 exemplare! Batur Convertible - o nouă creație de la Bentley, dotată cu motorul W12 - Photo
Noutăți
Doar 16 exemplare! Batur Convertible - o nouă creație de la Bentley, dotată cu motorul W12

Constructorul britanic de automobile tocmai a dezvăluit noul Batur Convertibile, sau mai simplu spus, versiunea decapotabilă a modelului Batur, care a fost numit în cinstea unui vulcan din Bali.

Inna
Au fost introduse noi reguli pentru posesorii mașinilor cu volan pe dreapta. Ce modificări trebuie să opereze - Photo
Sociale
Au fost introduse noi reguli pentru posesorii mașinilor cu volan pe dreapta. Ce modificări trebuie să opereze

Pe 29 februarie curent, Parlamentul a adoptat un amendament potrivit căruia se va permite circulația mașinilor cu volan amplasat pe dreapta și pe timp de noapte, cu respectarea anumitor cerințe. Din a

Inna
Noi promisiuni! Când totuși va fi gata prima porțiune a podului din str. Mihai Viteazul? - Photo
Sociale
Noi promisiuni! Când totuși va fi gata prima porțiune a podului din str. Mihai Viteazul?

Recent, autoritățile municipale anunțau că până la sfârșitul lunii curente, va fi finalizată prima porțiune a podului din strada Mihai Viteazul. Se pare că lucrurile nu se mișcă atât

Inna
Trafic suspendat de Ziua Europei! Ce restricții vom avea până pe 10 mai - Photo
Sociale
Trafic suspendat de Ziua Europei! Ce restricții vom avea până pe 10 mai

Primăria Municipiului Chișinău informează că, începând cu ziua de astăzi, 8 mai, ora 10:00 și până pe 10 mai, ora 07:00, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel

Inna