A fost actualizat clasamentul celor mai fiabile mașini! Lexus revine pe primul loc, iar GLE este numit cel mai defectuos

De Pavel   |  23 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Organizația americană non-profit Consumer Reports, a publicat rezultatele studiului sctualizat, cu privire la fiabilitatea mașinilor de diferite mărci. În urma acestuia, Lexus și-a recăpătat primul loc, iar corigenții numiți te vor uimi. 

Deținătorul celui mai bun rezultat este Lexus GX cu un scor de 100 de puncte, în timp ce Mercedes-Benz GLE, a fost numit de proprietari cel mai defectuos, cu numai 5 puncte acumulate.

Analiștii de la Consumer Reports, pregătesc anual un rating bazat pe sondajele automobiliștilor americani care dețin mașini nu mai vechi de 20 de ani. Clasamentul se formează în urma opiniilor subiective ale proprietarilor-respondenți, care înșiși enumeră defectele pe care le-au întâlnit în ultimul an la mașina sa, după care, în funcție de gravitatea defectului, se formează o evaluare a fiabilității pe o scară de 100 de puncte.

După triumful de anul trecut, Mazda a coborât pe locul doi, pierzând cu un punct în fața lui Lexus (76 față de 75 puncte). Locul trei a fost oferit mărcii Toyota (71 puncte), care este urmată de Infiniti (69 puncte) și Buick (66 puncte). Volkswagen (31 puncte), Genesis (30 puncte), Jeep (26 puncte), Tesla (25 puncte) și Lincoln (18 puncte) sunt recunoscute drept cele mai problematice mărci auto în acest an.

În ceea ce privește clasamentul modelelor, cele mai puține plângeri cu privire la defecțiuni le înregistrează Lexus GX 460, cu un rating absolut de 100 de puncte! Pe locul doi urcă Kia Niro EV (95 puncte), Toyota Prius (91-93 puncte), Cadillac XT5 (89 puncte) și Mazda MX-5 (88 puncte).

Cele mai nesigure cinci mașini din 2021 sunt: Chevrolet Corvette (13 puncte), Chevrolet Silverado (11 puncte), Ford Mustang (9 puncte), Ford Explorer (8 puncte) și Mercedes-Benz GLE care a reușit să acumuleze cel mai slab rezultat de numai 5 puncte.

Se remarcă faptul că modelele asiatice cu un scor mediu de fiabilitate de 62, sunt înaintea concurenților europeni (44) și americani (42). Cu toate acestea, unele mărci nu au fost incluse în lista finală, deoarece Consumer Reports nu au reușit să intervieveze numărul minim de proprietari și să colecteze statistici necesare.