A fost amendat cu 5.000 de lei pentru aruncarea unui muc de țigară din mașină. Detalii afli în articol

De Mariana   |  13 Septembrie, 2021

Distribuie :

Un agent de poliție a surprins un șofer că aruncase un muc de țigară prin fereastra automobilului și i-a aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei. Cazul s-a întâmplat în România.

Șoferul sancționat, supărat foc pe polițistul care l-a amendat, a făcut un video și l-a publicat pe o rețea de socializare, filmul devenind viral.

În video putem urmări cum polițistul îl întreabă pe șofer dacă poate comenta fapta sa, mai exact aruncarea mucului de țigară pe stradă și lipsa documentelor de identitate. 

Șoferul îi răspunde ironic: ”Notați că nu v-a plăcut de fața mea și de aia mi-ați dat amendă”. Polițistul l-a amendat pentru aruncarea chiștocului pe stradă, dar și pentru lipsa documentelor, cu 5.000 de lei, așa cum reiese din clipul video. În comentarii, majoritatea internauților au dat dreptate inspectorului rutier. 

Conducătorii nedisciplinați care consideră că-l pot juca pe degete pe orice inspector sau "pot rezolva" orice problemă de încălcare a Regulamentului de Circulație Rutieră vor avea o surpriză mare. Polițistul avea atașat la el un aparat de tip body camera, ceea ce înseamnă că toată discuția este filmată de către inspector.

Camerele se poartă pe corp, sunt ușoare, robuste și au până la 12 ore de autonomie. Ele surprind cu exactitate punctul de vedere al purtătorului pentru a oferi transparență.

Oare va veni momentul în care și Poliția Rutieră din țara noastră va dispune de asemenea echipamente de asigurare a transparenței în interacțiunea dintre polițist și participantul la trafic în regim 24/7?