A fost din nou scos la vânzare acest Ferrari F50 deținut anterior de Mike Tyson! În 5 ani prețul s-a dublat

De Pavel   |  12 August, 2022

Distribuie :

Casa de licitații Gooding & Company, organizează un eveniment care se va desfășura în perioada 19-20 august, și unde planifică să vândă una dintre cele mai valoroase mașini din colecția campionului mondial de box, Mike Tyson.

Acum, mașina costă de două ori mai mult decât suma cu care s-a vândut ultima dată. Acest lucru se explică prin mai multe motive, cel mai principal fiind faptul cp vorbim nu doar despre o mașină din garajul celebrității, ci și despre una din cele doar 349 de exemplare F50 produse vreodată, dintre care doar 55 destinate pentru piața din SUA!

Supercarul cu numărul de șasiu 104220 a părăsit linia de asamblare a fabricii Ferrari în februarie 1996 și a fost livrat către dealerul Beverly Hills Sports Car din California. La acea vreme era una dintre cele mai progresive mașini ale mărcii italiene, fiind creată pe baza tehnologiilor împrumutate din Formula 1, iar principalul său concurent era McLaren F1.

x
x
x
x
x
x
x

 

Tyson a cumpărat acest Ferrari F50 la mijlocul anilor 90, în vârful carierei sale, atunci când primea 30 de milioane de dolari pentru o luptă pe ring. Atunci când a vândut-o, în 2001, la bord se înregistreau doar 8.000 de mile parcurs, aceasta fiind preluată de cofondatorul companiei Infospace, Kevin Marcus.

De atunci, mașina a schimbat mai mulți proprietari, a suferit reparații majore în valoare de 75 de mii de dolari și a achiziționat un certificat Ferrari Classiche. În acest moment, parcursul supercarului nu depășește 10.000 de kilometri.

Conform estimărilor preliminare, mașina ar putea fi vândută la licitație pentru o sumă între 4.5 și 5.5 milioane de dolari. Pentru comparație, actualul proprietar a cumpărat-o în 2017 cu 2.4 milioane de dolari.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x