A fost scos la licitație Porsche-ul unic al șeicului Qatarului cu un parcurs de doar 961 km!

De Pavel   |  2 Septembrie, 2021

Distribuie :

Casa de licitații RM Sothby's a scos la licitație un alt vehicul unic și special. Este vorba despte un Porsche 959 Komfort, finisat în culoarea Wine Red Metallic, asamblat de Porsche Exclusive la comanda familiei regale din Qatar. 

Potrivit informațiilor livrate de compania angajată în vânzarea automobilului, imediat după lansarea programului Porsche Exclusive la mijlocul anilor 1980, familia regală din Qatar a decis să-și achiziționeze un model exclusivit a constructorului german. Șeicul a comadat șapte exemplare a modelului 959 fiecare dintre care trebuia să aibă un interior de culoarea caroseriei. Astfel, în lista mașinilor comandate se regăsea un Porsche auriu, dar și exemplarul despre care vă relatăm astăzi, vopsit în culoarea vinului roșu.

Cu toate acestea, în ceea ce privește echiparea Porsche-ului regal, aceasta s-a dovedit a fi una destul de modestă. Clientul s-a limitat doar la opțiunile stric necesare, precum scaunele cu reglaj electric cu încălzire și sistemul anti-furt. Însă anume interiorul face sportcarul atât de deosebit, acesta fiind tapițat în culoarea burgundă, cu elemente gri, pentru a se potrivi perfect cu exteriorul. Tot aici menționăm prezența inserțiilor din lemn și a unui casetofon Blaupunkt Bremen SQR 46.

Sub capota modelului 959 se ascunde motorul bozer de 2.85 litri volum echipat cu două turbocompresoare, care dezvoltă 450 CP și 500 Nm, gestionați de o transmisie manuală cu cinci trepte. Porsche echipa acest model cu un sistem de tracțiune care în mod normal distribuie puterea generată de motor în proporție de 40:60, iar în timpul accelerărilor bruște redirecționează cuplul motorului către puntea spate în proporție de 80%.

Între anii 2018 și 2019, sportacrul a fost deservit la Centrul Porsche Genève, ai cărui specialiști au revizuit motorul, au înlocuit unele elemente de suspensie și au instalat anvelope noi. Pentru aceasta, proprietarul a plătit 130 de mii de franci elvețieni, care pe fondul costului total al mașinii nu arată ca o sumă prea de mare..

Timp de 30 de ani de viață, acest Porsche 959 Komfort a parcurs doar 961 de kilometri, unde adăugăm și apartenența la familia regală și obșinem un preț estimat la 1.500.000–1.700.000 de franci elvețieni!

x
x
x
x
x
x
x
x