A fost scos la vânzare unul dintre cele doar 5 exemplare Mercedes-Benz 6.0 AMG Hammer Coupe !

De Pavel   |  1 August, 2022

Distribuie :

Înainte ca AMG să devină parte a companiei Mercedes-Benz și să devină o divizie de performanță a producătorului auto german, inginerii companiei independente de atunci au făcut o mulțime de proiecte cu adevărat impresionante!

Unul dintre ele a fost AMG 300 E 6.0 Coupe, creat pe baza coupe-ului în caroseria C124. În total, au fost asamblate doar 30 de exemplare ale modelului numit Hummer, în diferite versiuni de caroserie. Dintre acestea, doar 13 mașini au fost lansate pentru piața nord-americană, și doar cinci exemplare în caroseria Coupe!

Modelul unic se distinge prin motorul său. Unitatea standard de 3.0 litri volum, a fost înlocuită de cei de la AMG cu celebrul V8 de 5.5 litri, volumul căruia a fost crescut la 6.0 litri, iar puterea până la 385 CP și 564 Nm! Mașina a primit în același timp o transmisie automată cu 4 trepte, frâne de performanță și o suspensie sport.

Exemplarul scos la vânzare este finisat în culoarea Black Pearl, încălțat cu jante AMG Aero 1 de 17 inch cu anvelope originale Dunlop SP Sport 8000. Interiorul este tapițat în piele gri cu inserții din lemn și se prezintă într-o stare perfectă.

x
x
x
x
x
x
x

 

Acest AMG 300 E 6.0 Coupe a fost construit în 1988, și de atunci a reușit să fie condus pe o distanță de numai 31.000 km!

Mașina a fost păstrată perfect, nu în ultimul rând datorită faptului că în ultimii 15 ani a stat în garaj fără să se miște.

Pe site-ul MB Market, unde a apărut anunțul vânzării acestui AMG 300 E 6.0 Hummer, cel mai recent preț oferit este de 320.000 de dolari și se pare că va crește, deoarece aceasta este prima mașină din istoria modelului care a apărut la o licitație online.