A IV-a etapă a Campionatului Republican Jeep Trial Cross

De AutoExpert   |  6 Octombrie, 2012

Distribuie :

A IV-a etapă a Campionatului Republican Jeep Trial Cross

Adrenalină şi spectacol pe patru roţi. Sâmbătă, 20 octombrie, pe traseul de Moto-Cross de la Telecentru a avut loc ultima etapa a campionatului naţional pentru automobilişti Jeep Trail Cross. Câştigători au devenit Alexei Curchi şi Dumitru Rotari.

La linia de start s-au aliniat 16 de maşini de teren. Sportivii trebuiau să treacă peste mai multe obstacole pe traseul de la Schinoasa. Lupta s-a dat la 2 categorii, în fucţie de capacitatea motorului, 9 în categoria de până la 3500 cmc şi 7 cu capacitatea cilindrică a motorului de 3500 cmc şi mai mult.

Startul a fost dat la ora 11.00, iar alături de autoturismele ruseşti precum UAZ, în concurs s-au înscris şi maşini de teren de marcă Toyota, Mitsubishi, Land Rover, Isuzu şi Nissan. La una dintre curse, UAZ-ul de culoare neagră s-a defectat şi a avut nevoie de intervenţia mecanicilor, însă nici aşa nu a mai putut continua cursa.

Asemenea maşini de teren costă de la 4 până la 30 de mii de dolari, bani pe care piloţii îi scot din buzunarul propriu.

Toţi sportivii au primit premii din partea sponsorilor (o tonă de benzină şi motorină, băutură energizantă BIG Energy Shok!, 20 % reduceri la spălătorie auto) şi cupe pentru locurile 3, 2 şi 1. Cu un premiu special a fost desemnat cel mai curajos pilot care s-a dovedit a fi Raţă Sergiu.

Câştigătorii celei de-a IV-a etape a Campionatului Republican la Jeep Trial Cross:

Categoria până la 3500 cmc:

locul I – Curchi Alexei

locul II – Hîrştioaga Victor

locul III – Rotari Vasile

Categoria peste 3500 cmc:

locul I – Rotari Dmitrii

locul II – Cernatinchii Arcadie

locul III – Negară Oleg

Sursa: protv.md