A mai rămas puțin! Noile Audi Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback debutează pe 14 aprilie

De Sergiu   |  7 Aprilie, 2021

Distribuie :

Constructorul din Ingolstadt a dezvăluit data premierei noilor Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback, debutul cărora este programat pentru săptămâna viitoare - la 14 aprilie. De altfel, producția de serie a noului SUV electric Q4 e-tron a început deja la uzina din Zwickau, alături de modelul înrudit ID.4, ambele împărtășind arhitectura MEB.

Desigur, cele mai interesante detalii sunt păstrate în taină până la premieră, dar câteva informații incitante se strecoară încet-încet în spațiul public.

Configurația cu două motoare electrice vor permite o accelerație 0-100 km/h în aproximativ 6.0 secunde, o autonomie preliminară de peste 450 km, conform unor surse. Se crede că bateria litiu-ion de 82 kWh întâlnită pe concept ar putea migra pe versiunea de serie.

Chiar dacă exteriorul este oarecum obscurizat de un strat de camuflare, habitaclul noului model a fost parțial deconspirat. Astfel, știm că la dispoziția șoferului va sta un instrumentar de bord digital de 10.25 inci, dar și un display al sistemului de infotainment de până la 11.6 inci. Pentru model va mai fi disponibil un head-up display cu realitate augmentată, care va proiecta informații vitale în două blocuri separate.

La capitolul dimensiuni, Q4 E-Tron va fi similar cu VW ID.4, dar va veni și cu soluții premium, demne de o clasă superioară.

Alte informații vor fi disponibile în scurt timp, dar până atunci, vă puteți delecta cu câteva imagini, anticipând totodată marea premieră.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x