Află care este cea mai bună mașină pentru a merge la vot să alegi președintele țării!

De Atabuica   |  30 Octombrie, 2016

Distribuie :

Dacă tot este o zi marcantă pentru moldoveni, cea în care ne alegem președintele iar tu, încă nu ai votat, AutoExpert îți propune cîteva recomandări ce țin de mijlocul de transport cu care să te deplasezi la secția de votare!

Ziua de astăzi va rămîne în istoria țării și asta pentru că după 16 ani, moldovenii își aleg din nou președintele. La ora 17.57, prezența la urne era de aproximativ 42%, deci, o bună parte de cetățeni încă nu și-au exercitat datoria față de țară, motiv din care am hotărît să venim cu unele recomandări. Cu atît mai mult că poți vota pînă la ora 20.00!

Ei bine, sfaturile noastre nu țin de cei pe care vrei să-i votezi, în nici un caz! Fiecare din noi trebuie să voteze pentru persoana pe care o consideră că merită să fie președinte. Noi însă, vrem să-ți dăm cîteva sfaturi ce țin de mașina/mijlocul de transport cu care te-ai putea deplasa la secția de votare.

Așa dar, vom începe recomandările cu un model de lux, mai exact - Rolls Royce. Este o mașină spațioasă, confortabilă și foarte rafinată. În cazul în care alegi un sedan, Phantom sau Ghost, vei avea parte de mult spațiu. Dacă ai dispoziție de o plimbare cu versiunea decapotabilă sau coupe, cum este Wraith, spațiul este garantat doar dacă te vei afla la volan. Deci, alegerea îți aparține.

rolls royce dawn

Avantaje: Pe tot parcursul drumului vei avea parte de un confort excepțional. Șampania Cristal de cîteva sute de euro îți va face călătoria și mai frumoasă iar sunetul sistemului audio te va proiecta în altă dimensiune. Mașina va capta atenția tuturor iar domnișoarele vor face coadă la parcare. Poziția de VIP îți este garantată!

Dezavantaje: Toți vor declara în gura mare că tu ai furat ” meleardul”, scuze, miliardul, că ești rudă cu tot genul de politicieni iar presa va scrie mai multe articole despre cum ai furat banii oamenilor și în ce casă luxoasă locuiești ( vor fi și imagini cu drona ). Și chiar dacă ai cîștigat banii cinstit, acest lucru nu mai contează. Toți vor fi sigur și se vor jura că miliardul a fost furat de tine! Încă ceva…la aceste mașini consumul de carburant este mare! Deci, dacă nu ai bani de benzină, asigură-te că vecinul sau cumătrul îți va împrumuta 100 de euro.

Următorul model intrat în vizorul nostru este Mercedes-Benz S-Class. O mașină premium care are un preț mediu de 100 000 euro. Este mult mai ” ieftin” decît  Rolls Royce-ul, un fel de low cost pentru oamenii bogați. Mașina are dimensiuni impunătoare, arată bine și dispune de suspensie pneumatică.

Mercedes-Benz S-Class

Avantaje: Foarte mult spațiu pentru picioare. Suspensia pneumatică filtrează bine toate denivelările carosabilului. Dacă te doare spinarea, poți activa masorul. Unele modele dispun de perdeluțe, deci, te poți ascunde de cei din jur. Un alt avanataj remarcabil ține de miliard. Deci, nu vei fi învinuit de nimeni că ai furat acești bani.

 

Dezavantaje: Consum mare de carburant. Inspectoratul fiscal se va sesiza dacă ai depus declarația pentru banii pe care i-ai dat pentru Mercedes. Oricum, vei fi învinuit că ai furat bani, nu miliardul dar altceva. Domnișoarele frumoase te vor ignora dacă alături va trece cel cu Rolls Royce-ul.

Iată că am ajuns la clasa medie și aici, în vizorul nostru a ajuns BMW Seria 5. O mașină îndrăgită de moldoveni. Este confortabilă, are interior plăcut și motoare puternice.

BMW seria 5

Avantaje: Dacă ai urcat într-un model cu motor puternic vei economisi timp pentru a ajunge la secția de votare. Poți da muzica ”tare”, așa încît la semafor toți să întoarcă capurile spre tine. Mai poți apăsa și pedala de accelerație, ca să înțeleagă toți că ești ”tare”. dar asta nu e tot, cînd ajungi la secția de votare poți face un burnout. Fii sigur, domnișoarele vor suspina ”dramatic” cînd vei ieși din mașină. Vei fi eroul lor ( doar a unora…).

Dezavantaje: Suspensie zgomotoasă. Puțin spațiu pe bancheta din spate, deci, incomod pentru o partidă de sex în poziția 69. Șurubelnița din portbagaj produce zgomot! 

Încet , încet am ajuns la clasa mașinilor decapotabile. Aceste mașini produc un mare efect asupra celor din jur. Captezi atenția tuturor și primești plăcere de la mersul cu acoperișul pliat. În această categorie îți recomandăm să te urci într-un Bentley Continental Convertible.

bentley continental convertible

Avantaje: Te vei evidenția prin mulțime și vei atrage atenția tuturor. Nimic nu se compară cu o plimbare într-o mașină decapotabilă. 

Dezavantaje: Dacă ești domnișoară, toți vor zice că ești curvă. Vor declara că faci sex oral pentru bani și că te întîlnești cu bărbați de 50-70 de ani care au buzunarele groase. Multe fete te vor invidia pentru că vor dori să fie în locul tău.

Iată că am ajuns și la clasa coupe-urilor. Sunt mașini destinate egoiștilor cu buzunarul mare. De obicei, dispun de motoare puternice și caroserii foarte frumoase. Multe din ele se asociază cu mașinile sport. În această clasă, un model îndrăgit de moldoveni este Porsche. Poți alege dintre 911 sau Cayman.

Porsche 911

Avantaje: O mașină sport cu performanțe de top. În ea, te vei simți împlinit. Vei avea sentimentul că tu ești președintele țării. Sistemul de eșapament alături de Sport Chrono Package vor capta atenția tuturor atunci cînd stai la semafor și te joci cu pedala de accelerație. Vei ajunge foarte repede la secția de votare.

Dezavantaje: Risc mare să plătești amenzi pentru depășirea limitei de viteză. Interior zgomotos, deci, dacă te doare capul, nu este pentru tine. Un alt dezavantaj ține de miliard, vei fi învinuit că ești feciorul celui care a furat miliardul.

Urmează clasa SUV-urilor, mașinile cu tracțiune integrală. În această clasă am optat pentru Range Rover. O mașină puternică care dispune de abilități de trecere în teren accidentat de invidiat. Oferă confort și încrederea în forțele proprii. În ea, te simți protejat și primești sentimentul de supremație.

Range Rover

Avantaje: În această mașină ești la aceeași înălțime de la pămînt ca și cei care se află într-un autobus. Poți vedea la o distanță mai mare decît din alte mașini, deci, probabilitatea că vei rata secția de votare este mult mai mică. Confortul este la garantat.

Dezavantaje: Riști să atragi invidia celor din jur însă, cel mai grav ține de fiabilitatea mașinei. Sunt șanse mari să nu ajungi la secția de votare pentru că va trebui să mergi la service. 

Ei bine, într-un final am ajuns și la clasa mașinilor accesibile iar cea mai remarcabilă este Dacia. O mașină relativ fiabilă și suficient de spațioasă pentru clasa din care face parte. Avem și o reprezentanță în Moldova iar dacă vrei să economisești cîteva sute de euro, poți să o cumperi din țara vecină.

Dacia Logan

Advantage: Interior spațios, costuri mici de întreținere, consum relativ mic, nu trezești invidia celor din jur. Toți vor declara că ești un om cinstit și nu ai furat miliardul însă, cel mai mare avantaj ține de… Deci, în Dacia nu te plouă și nu bate vîntul. Riscul că vei răci este minim. Mașina mai are și ”sobă”!

Dezavantaje: Costuri mari de întreținere la service-ul oficial. Vei fi semnalat permanent în trafic. Fetele nu vor face coadă la parcare iar mulți vor crede că ai venit cu taxiul. Încă ceva, în caz că vei frîna brusc și nu vei avea centura de siguranță cuplată, ai șanse mari să te lovești tare de plasticul dur din interior.

După cum vedeți, cam toate mașinile au avantaje și dezavantaje. Dacă te deranjează cele scrise mai sus, îți recomandăm să te duci la secția de votare pe jos. Aici ai doar un singur dezavantaj, va trebui să te pornești din timp pentru că va dura pînă ajungi.

Totuși, alegerea îți aparține!

Notă: Acest material reprezintă un pamflet. Rugăm să mergeți la secția de votare cu orice mijloc de transport vă este comod, Rolls Royce, Dacia sau … pe jos. Important e să vă onorați datoria de cetățean!

Recomandate:

Știai că pe lângă performanțele dinamice, Bugatti Chiron se poate lăuda cu un sistem de aer condiționat care poate răci un apartament întreg? - Photo
Diverse
Știai că pe lângă performanțele dinamice, Bugatti Chiron se poate lăuda cu un sistem de aer condiționat care poate răci un apartament întreg?

Bugatti Chiron a demonstrat de mai multe ori performanțele sale dinamice de invidiat, care uneori au bătut recorduri, iar alteori l-au clasat printre cele mai rapide mașini din lume! Însă superc

Pavel
Bara unui Tesla Model 3 s-a desprins din mers! Reprezentanții costructorului au spus că ”așa a fost voia lui Dumnezeu” - Photo
Diverse
Bara unui Tesla Model 3 s-a desprins din mers! Reprezentanții costructorului au spus că ”așa a fost voia lui Dumnezeu”

Americanul Logan Deruann a decis să înregistreze un material video de pe camerele de luat vederi a EV-ului său Tesla Model 3, în versiunea Range Plus. În timpul filmării, t&acir

Pavel
Strada 31 august 1989 ar putea deveni o zonă unde pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele! - Photo
Sociale
Strada 31 august 1989 ar putea deveni o zonă unde pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele!

Astăzi, 14 iulie, vice-primarul municipiului Chișinău, Victor Chironda a publicat o postare în care anunță că pe ordinea de zi a ședinței de azi a Consiliului Municipal s-a aflat un pr

Pavel
Chiril Gaburici, Ex-Ministrul Economiei, s-a îndrăgostit de mașini retro! Află cine l-a provocat - Photo
Divertisment
Chiril Gaburici, Ex-Ministrul Economiei, s-a îndrăgostit de mașini retro! Află cine l-a provocat

Pasiunea de automobile poate îmbolnăvi pe oricine! Chiar dacă ești un lăcătuș, jurnalist, jurist sau chiar politician, odată ce te infectezi de acest hobby, vei descoperi o cu totul altă lume, o

Pavel
BMW a prezentat primul său SUV electric! iX3 oferă un total de 286 CP și autonomie de până la 460 de kilometri - Photo
Noutăți
BMW a prezentat primul său SUV electric! iX3 oferă un total de 286 CP și autonomie de până la 460 de kilometri

În primăvara anului 2018, cei de la BMW au prezentat iX3 Concept, prototipul care venea să ne anunțe despre un eventual SUV full electric construit în serie. La doi ani distanță, bavarezii

Pavel
(VIDEO) Vezi cum Porsche Cayenne Turbo accelerează până la viteza maximă de 333 km/h, pe un autobahn din Germania! - Photo
Tuning
(VIDEO) Vezi cum Porsche Cayenne Turbo accelerează până la viteza maximă de 333 km/h, pe un autobahn din Germania!

Producătorii canalului de Youtube, MotorOli.de, au publicat recent un material video în care pun la încercare SUV-ul de performanță Porsche Cayenne Turbo, în încercar

Pavel
(FOTO) A fost alcătuită lista de modele care în viitor ar putea deveni vehicule de colecție! - Photo
Diverse
(FOTO) A fost alcătuită lista de modele care în viitor ar putea deveni vehicule de colecție!

Compania americană de asigurări Hagerty, specializată în modele exotice și de epocă, a alcătuit un top de vehicule noi care în primul rând îți oferă senzații deosebite &ic

Pavel
Premieră mondială! Noul Ford Bronco este gata, în sfârșit, să distrugă concurența! - Photo
Premieră mondială! Noul Ford Bronco este gata, în sfârșit, să distrugă concurența!

Mult așteptatul Ford Bronco pentru 2021 a fost prezentat în premieră! După o pauză de peste 20 ani, constructorul american a revelat a șasea generație a modelului, prezentată într-un look

AutoExpert
Prima clonă a modelului Aston Martin DB5, vedeta filmului Goldfinger a părăsit linia de asamblare! Vezi în premieră modificările aduse acestuia! - Photo
Prima clonă a modelului Aston Martin DB5, vedeta filmului Goldfinger a părăsit linia de asamblare! Vezi în premieră modificările aduse acestuia!

Așteptarea a luat sfârșit pentru primul norocos care va pune mâna pe un DB5 dotat cât mai fidel față de original. La un preț de peste 3.000.000 euro per mașină, fiecare unitate e com

AutoExpert
(LIVE) Ion Ceban a declarat că str.Pelivan, proaspăt reparată cu 5 mln. de lei s-a surpat din cauza unei țevi sparte! - Photo
Sociale
(LIVE) Ion Ceban a declarat că str.Pelivan, proaspăt reparată cu 5 mln. de lei s-a surpat din cauza unei țevi sparte!

Strata Pelivan din sectorul Buiucani al capitalei a fost recent reparată integral, însă asflatul proaspăt nu a stat prea mult neatins. La câteva zile de la finisarea lucrărilor, jurnalistu

Pavel