Află care sunt componentele unei mașini care ar putea să se defecteze pe timp de caniculă!

De Pavel   |  1 Iulie, 2020

Distribuie :

De astăzi începe cea mai fierbinte lună din an supranumită ”luna lui cuptor” și dacă medicii ne recomandă să ne ferim de soare și să stăm mai mult la umbră și răcoare, nu trebuie să uităm nici de mașinile noastre, care la fel au de suferit pe timp de călduri mari.

În continuare am pregătit o listă de defecțiuni care ar putea apărea atunci când automobilul este expus la temperaturi mari.

1. Căldura poate afecta bateria automobilului

Marea majoritate a automobiliștilor sunt convinți că bateria are de suferit în mare parte iarna, însă canicula poate deteriora această componentă importantă a mașinii cu același ”succes”. Temperaturile extreme pot duce la evaporarea rapidă a lichidului din acumulator, ceea ce înseamnă o ulterioară coroziune a conexiunilor.

2. Piesele din cauciuc

Piesele din cauciuc sunt extrem de sensibile la calduri extreme, astfel că ar trebui să verificați în mod regulat furtunurile și alte elemente din cauciuc care ar putea avea fisuri.

3. Protejați bordul mașinii

Cel mai expus la călduri element al interiorului mașinii este bordul. Dacă nu îl protejăm, la un moment dat se poate crăpa. În această ordine de idei, se recomandă parcarea la umbră, sau acoperirea bordului cu parasolar. 

4. Volanul

Aici se întâmplă același lucru ca și în cazul bordului. Supus în mod regulat căldurii soarelui, tapițeria volanului va prezenta fisuri, iar peste un anumit timp va crăpa. 

5. Lichidele tehnice 

Lichidele sistemului de propulsie sunt esențiale pentru o funcționare corectă a motorului. Aici se include și lichidul sistemului de răcire, uleiul, lichidul de frână, etc. Pe timp de vară acestea se consumă mai repede, astfel că șoferii ar trebui să fie precauți și să controleze nivelul tuturor lichidelor enumerate mai devreme.

6. Cauciucurile de iarnă folosite vara

În țara noastră nu există o lege care ar impune în mod obligatoriu folosirea anvelopelor de vară. Anume din acest motiv, mulți șoferi ignoră acest lucru și continuă deplasarea pe cauciucuri de iarnă pe timp de vară. Acest lucru este total greşit şi afectează în mult siguranța, pe motiv că anvelopele de iarnă pe un asfalt cald lungesc semnificativ distanţa de frânare.

7. Sistemtul electric

Cablajul sistemului electric este și el vulnerabil la călduro, iar dacă mașina este expusă des la soare, firele electrice pot ceda în timp. Respectiv, ne putem trezi într-o zi cu defecțiuni la luminile de bord, sistemul de aer condiționat sau cu geamuri electrice nefuncţionale.

 

Recomandate:

(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal - Photo
Diverse
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal

Producătorii canalului de Youtube, ddKaba, au organizat o serie de crash teste în care cu ajutorul unei catapulte speciale ciocnesc frontal două vehicule. Într-unul dintre aceste teste au

Pavel
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare - Photo
Diverse
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare

Exemplarul s-a păstrat într-o condiție de invidiat

Sergiu
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8 - Photo
Noutăți
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8

Presa niponă scrie că constructorul Toyota a oprit dezvoltarea și producția motoarelor V8, astfel că viitorii clienți a noii generații Lexus LC, se vor mulțumi doar cu unități V6 turbo.În co

Pavel
Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring - Photo
Noutăți
Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring

Audi RS4 Avant și Mercedes-AMG C63 Estate au primit în sfârșit un răspuns din partea bavarezilor. Oficialii din Munchen tocmai au confirmat zvonurile despre producția primului M3 Tour

Redactor AE