Află cum să îți faci propriul lichid de spălat parbriz care nu îngheață niciodată!

De Redactor AE   |  4 Decembrie, 2018

Distribuie :

După ce mai mulți șoferi au fost prinși în capcana invizibilă a iernii, procurând lichid de spălat parbrizul de proastă calitate, care îngheța instant pe parbriz sau rezervoarele mașinii, am decis să venim în ajutor cu o rețetă specială.

Vă vom explica cât mai succint, cum se poate prepara în condiții casnice, lichidul de spălat parbriz care nu îngheață niciodată! Componența chimică a acestuia este practic foarte apropiată de ceea ce ar trebui să găsiți în mod normal în vânzare pe rafturile magazinelor, deja gata ambalat și ”ready to use”. Din păcate, zgârcenia și foamea de bani a unor astfel de producători locali vă poate crea mari probleme pe timp de iarnă.

Să îți înghețe apa pe parbriz, atunci când tu tocmai ai decis să îl cureți de toată mizeria, la drum lung, în condiții de vizibilitatea redusă, este ceea ce riști să pățești cel mai mult, procurând soluțiile de iarnă contrafăcute! Cei ce le vând însă, mai puțin le pasă de siguranța ta, vorba artistului MANI, ”banii vin, așa că tăt normal”!

Ceea ce veți citi mai jos, este o rețetă pe care o puteți încerca, însă cu maximă prudență și pe risc propriu. Nu că ați putea incendia casa sau mașina, dar veți avea de mânuit o substanță care necesită mai multă vigilență. Dacă v-ați decis la asta, grijă maximă, mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și o mască pentru orice eventualitate. Copiii în altă cameră și fără pisici sau alte animale de companie prin preajmă.

Apă Distilată, Alcool izopropilic (izopropanol), toate le găsiți aici, la EchoChimie SRL, iar dacă vă doriți și puțină aromă sau spumă pe parbriz, adăugați și puțin șampon sau lichid de spălat vasele. Apa distilată, este ceea ce ar trebui să folosească în mare parte și companiile care produc acest lichid special ”de iarnă”, deoarece aceasta nu conține săruri minerale care se cristalizează la temperaturi joase. Apa distilată ”rezistă” și la temperaturi de -4 sau -5 grade!

În combinație cu alcool izopropilic, poți obține un amestec ce nu îngheață la -15 grade garantat. Pentru aceasta trebuie să combini un litru de alcool cu 3 litri de apă demineralizată (distilată). Astfel vei obține 4 litri de soluție, calitate maximă verificată pentru circa 75 de lei.

”După gust” se adaugă lichid de spălat vase și puțin oțet. Aș putea garanta că nu îngheață nici la -20, dar chiar și așa la -15, încă ești capabil să îți cureți parbrizul, în loc să plătești 65 de lei pe o butelie care îngheață la -5 grade Celsius!

Dacă, tehnologia de producție ar fi fost respectată cu strictețe, așa cum se susține, iar buteliile ar fi noi, în acest caz lichidul pentru parbriz ar fi produs din apa distilată în proporție de 87% +1% lichid de spălat și alte amestecuri +12% de alcool izopropilic, ceia ce ne-ar da un lichid de spălat geamuri, care ar îngheța la -18 -20°C. 

Mulțumim lui Ion pentru ajutor la realizarea acestui material. Nu uitați să ne spuneți și voi ce experiențe ați avut cu lichidul de spălat parbrizul. Care este mai bun, de unde îl procurați și cât v-a costat! 

Recomandate:

Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel