Află de ce ar trebui să te gândești de două ori înainte de a cumpăra o mașină cu tracțiune integrală

De Pavel   |  9 Septembrie, 2020

Distribuie :

Atunci când vine timpul să-ți alegi o mașină nouă, ai putea să te interesezi și de cele cu tracțiune integrală. Asta deoarece vehiculele AWD oferă o tracțiune mai bună pe carosabil lunecos, drum accidentat și mai ales pe timp de iarnă cu ninsori ambundente.

Însă pe lângă lista cu beneficii, ar trebui să adăugăm și unele lucruri care ți-ar putea trezi dubii în procurarea unui vehicul 4x4, dar despre care neapărat trebuie să cunoști.

Așadar, în primul rând mașinile cu tracțiune integrală consumă mai mult! Acest lucru este firesc, din motiv că pentru a transmite puterea generată de motor către roți, este nevoie de o energie suplimentară. Tot aici se adaugă și o masă totală mai mare, față de modelele cu tracțiune pe două roți, fapt care în mod evident sporește consumul. 

Modelele AWD au un preț mai mare

Un motiv în plus care ar putea să te pună la dubii ar fi un preț ceva mai mare, care este cerut pentru mașinile cu tracțiune integrală. Acestea sunt mai scumpe decât cele cu roți motrice față sau spate, cu câteva mii de euro. Astfel, dacă nu ești un fan înrăit AWD, nu te confrunți zilnic cu zăpada sau drumuri accidentate, îți sugerăm să cauți o alternativă mai puțin costisitoare. 

Modelele AWD sunt mai complexe

O altă parte a mondeei dictează că vehiculele AWD sunt mai complexe decât cele standard. Chiar dacă acest lucru nu influențează direct cumpărătorii, atunci când te gândești că ai un agregat în plus care ar putea să se strice în timp, iar reparația acestuia niciodată nu costă ieftin, ai încă un argument pentru a te orienta spre modelele cu tracțiune pe doup roți.