Atenție șoferi! Poliția testează un sistem inovativ pentru documentarea încălcărilor rutiere

De Inna   |  19 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Poliția Republicii Moldova a fost echipată cu un sistem inovativ, denumit Eunomia Trafic. Acesta este capabil să constateze abaterile comise în trafic, pe ambele sensuri de circulație. 

În dotarea Poliției a apărut o mașină inteligentă, care este echipată cu cititor de numere și camere 360 grade, ceea ce permite constatarea tehnică și științifică a abaterilor comise în trafic din ambele sensuri de circulație, prin monitorizarea și scanarea numerelor de înmatriculare ale unităților de transport din trafic, iar ulterior fixarea automată a acestora. 

Astfel, noul sistem poate constata următoarele încălcări: depășirea limitei de viteză, neacordarea prirorității pietonilor, utilizarea telefonului în timpul deplasării, încălcarea regulilor de oprire și staționare a vehiculelor, provocarea situațiilor de accident. De asemenea, sistemul este capabil să identifice automobilele care nu au fost supuse inspecției tehnice periodice și automobilele care se află în căutare. 

Mașina inteligentă va fi testată pe parcursul a două luni. Iar la un anumit interval de timp, oamenii legii vor face publică o statistică a încălcărilor rutiere constatate în trafic.