Au fost publicat clasamentul celor mai fiabile mașini din lume în 2021

De Pavel   |  22 Februarie, 2021

Distribuie :

Agenția de consultanță J.D. Power a efectuat sondajul anual al proprietarilor de mașini second-hand și a alcătuit ratingul celor mai fiabile mașini din lume cu vârsta de până la trei ani. Ratingul a fost creat în baza răspunsurilor a circa 33 de mii de respondenți din SUA.

Metoda celor de la J.D. Power este extrem de simplă. Specialiștii companiei intervievează 100 de proprietari de automobile de fiecare marcă și calculează numărul de probleme cu care s-au confruntat aceștia timp de trei ani. Aici sunt incluse diverse defecțiuni de la probleme grave care afectează siguranța, până la freezurile sistemului multimedia.

Poziția de frunte a ratingului din 2021 a fost decernată brandului Lexus, care a înregisrat 81 de plângeri la 100 de mașini. Locul secund este ocupat de Porsche, unde la 100 de mașini au fost înregistrate doar 86 cu defecte, iar top trei este închis de Kia cu 97 de raportări. După acestea urmează Toyota (98), Buick (100), Cadillac (100) și Hyundai (101), iar liderul din 2019, marca Genesis, a reușit de această dată să urce doar pe locul opt, cu un rezultat de 102 plângeri din partea clienților.

Lexus este lider în clasamentul J.D. Power deja a noua oară în ultimii 10 ani, astfel încât succesul mărcii japoneze nu este surprinzător. De asemenea, în mod tradițional deja, închid lista clasamentului cei de la Jaguar Land Rover și Chrysler.

Analiștii subliniază faptul că fiabilitatea vehiculelor de până la trei ani vechime în SUA, este în creștere cu fiecare an. Spre exemplu, în 2020 media este de 121 de defecțiuni la 100 de mașini, ceea ce reprezintă cea mai bună rată din ultimii 32 de ani.