Audi dezvăluie pentru prima dată imagini cu noua generație RS3!

De Sergiu   |  10 Iunie, 2021

Distribuie :

Audi a publicat primele imagini oficiale ale noii generații  Audi RS3. Modelele sunt încă în curs de testare, așa că au apărut în camuflaj, deși imaginile sunt destul de revelatoare.

Diferențele vizuale nu sunt tocmai masive, dar sunt instant vizibile. La acest capitol merită menționate jantele redimensionate, sistemul de evacuare cu terminații ovale duble și gurile de aer mai mari, pentru o productivitate sporită.

Se știe deja că Audi RS3 va păstra motorul turbo cu cinci cilindri de 2.5 litri volum. La iterațiile anterioare, dar și la  actualele TT RS și RS Q3, acest agregat dezvoltă 400 CP și 480 Nm. Unele surse menționează însă că pentru noile modele, output-ul va crește la circa 420 CP și 500 Nm.

Anul 2020 a fost pentru Audi Sport un punct de cotitură important. Divizia a reușit să vândă 29.300 de mașini, un record absolut.

Audi a prezentat recent prima prezență electrică din gama RS - modelul RS e-tron GT. Nemții din Ingolstadt anunță că peste 50% din viitoarele modele din portofoliul fierbinte vor fi electrificate. Pentru început, unele modele se vor învrednici de variante mild-hybrid, urmând ca până în 2030, divizia Audi Sport să ofere doar versiuni plug-in hybrid și modele full electrice.