Audi va adopta o nouă strategie pentru viitoarea gamă RS! Toate modelele vor oferi o singură motorizare

De Pavel   |  29 Iulie, 2020

Distribuie :

Gama modelelor de performanță RS a reușit de-a lungul timpului să cucerească inimile multor clienți din întreaga lume. Acum, când electrificarea vehiculelor a devenit deja un lucru obișnuit și inevitabil, nemții declară că în scurt timp vor electrifica din ce în ce mai multe produse, iar vehiculele de performanță nu vor fi o excepție.

Chiar dacă apariția ulterioară a unor versiuni electrificate ar putea face oferta Audi mai amplă în segmentul de performanță, oficialii constructorului informează vă nu vor urma această tendință, iar fiecare model RS va fi disponibil cu o singură motorizare.

"Știm cum o să arate portofoliul și vrem să îl mențiem cât mai simplu. Fiecare model va putea fi comandat cu o singură motorizare. Nu are rost să oferim mai multe versiuni de motorizare", a declarat Rolf Michl, directorul departamentului de Vânzări și Marketing din cadrul Audi Sport.

Totodată, reprezentantul producătorului din Ingolstadt menționează că ar putea exista strategii diferite în funcție de model.

"Poate vor exista direcții diferite pentru concepte diferite. Dar indiferent dacă motorizarea propusă este electrificată sau convențională, fiecare model va fi dezvoltat pentru a utiliza un singur sistem de propulsie", a completat reprezentantul Audi Sport.

În această ordine de idei, Rolf Michl a ținut să menționeze că divizia pe care o conduce are o abordare "step-by-step" în ceea ce privește electrificarea gamei. Primul pas a fost deja făcut în momentul lansării lui RS6 Avant, care este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri volum ce lucrează alături de un sistem mild-hybrid de 48V. Următorul produs aflat pe lista diviziei de performanță este Audi E-tron GT, modelul electric urmând să fie prezentat spre finalul anului 2020.

"Avem ca obiective principale realizarea unor produse care pot fi utilizate zilnic, dar în același timp extrem de performante. Există aspecte interesante ale electrificării modelelor de performanță", a declarat Rolf Michl.

Recomandate:

Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring - Photo
Noutăți
Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring

Audi RS4 Avant și Mercedes-AMG C63 Estate au primit în sfârșit un răspuns din partea bavarezilor. Oficialii din Munchen tocmai au confirmat zvonurile despre producția primului M3 Tour

Redactor AE
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal - Photo
Diverse
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal

Producătorii canalului de Youtube, ddKaba, au organizat o serie de crash teste în care cu ajutorul unei catapulte speciale ciocnesc frontal două vehicule. Într-unul dintre aceste teste au

Pavel
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare - Photo
Diverse
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare

Exemplarul s-a păstrat într-o condiție de invidiat

Sergiu
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8 - Photo
Noutăți
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8

Presa niponă scrie că constructorul Toyota a oprit dezvoltarea și producția motoarelor V8, astfel că viitorii clienți a noii generații Lexus LC, se vor mulțumi doar cu unități V6 turbo.În co

Pavel