Bavarezii publică prima imagine oficială cu noua generație pentru Seria 5

De Inna   |  15 Martie, 2023

Distribuie :

Oficialii BMW au publicat o primă imagine cu noua generație pentru Seria 5. În premieră, această gamă de automobile va obține și o versiune pur electrică, numită i5. Lansarea oficială a noii generații este programată pentru luna octombrie a acestui an. 

Prezentarea oficială pentru cea de-a opta generație va avea loc în octombrie, însă până atunci, pentru a îndulci așteptarea, bavarezii ne oferă câteva detalii importante. Un fapt important este că, în premieră, Seria 5 va primi o versiune pur electrică, care va fi comercializată sub numele i5. 

Mai mult, Oliver Zipse, șeful BMW, a confirmat că noul model va avea inclusiv o versiune de performanță M pur electrică. De asemenea, noua generații va fi disponibilă cu motorizări PHEV, în timp ce motorizările diesel vor obține un sistem microhibrid de 48 de volți. 

În caroseria Touring, noua generație de asemenea va fi disponibilă într-o versiune cu zero emisii. Printre altele, BMW a confirmat că trebuie să ne așteptăm la un design totalmente nou și desigur că pe interior vom regăsi ecranul curbat BMW Curved Display, cu noul sistem multimedia iDrive 8.5.