BMW a prezentat noul Seria 4 Cabrio: 374 CP în versiunea de top și sistem mild hybrid

De Sergiu   |  1 Octombrie, 2020

Distribuie :

BMW a prezentat noua Seria 4 în varianta Cabriolet practic la ceas aniversar. S-au scurs 35 ani de la dezvăluirea primei Seria 3 Cabriolet. După lansarea din iunie a noii Seria 4 Coupe, gama producătorului iată că s-a completat și cu varianta decapotabilă.

Și dacă mulți s-au obișnuit cu controversata grilă frontală, decapotabila ascunde o serie de modificări aspectuale inedite. Pentru noua Seria 4, BMW  a renunțat acoperișul ”hard-top” disponibil pe versiunile anterioare în favoarea unuia textil, disponibil în două versiuni de culoare. Astfel, pe lângă acoperișul negru standard, clienții pot opta pentru nuanța Moonlight Black ce oferă luciu metalic la lumina solară.

Soft-topul ocupă mai puțin spațiu fie el retractat, sau pliat în portbagaj. Producătorul susține că acoperișul textil este cu aproximativ 40% mai ușor decât hard-topul generației anterioare. Pe langă acest fapt, spațiul din portbagaj este mai generos grație acestei opțiuni. BMW susține că atunci când plafonul este coborât, volumul portbagajului măsoară 300 de litri, un plus de peste 80 litri față de versiunea anterioară. Deschiderea acestuia are loc în 18 secunde la viteze de până la 50 km/h. 

Lucru natural, caroseria a fost rigidizată pentru a se echivala cu varianta Coupe în termeni de rezistență și integritate structurală. Decapotabila a crescut în dimensiuni față de predecesori  fiind cu 128 mm mai lung pentru o lungime totală de 4.768 mm și cu 27 mm mai lat, având 1.852 mm. Ampatamentul a crescut cu 41 mm, la 2.851 mm total.

Interiorul oferă protecție fonică ridicată, pentru a îmbunătăți senzația de condus. Un panou de instrumente digital de 12.3 țoli vine opțional, standard fiind disponibil o unitate analoagă cu un ecran de 5.1 țoli integrat. Sistemul de infotainment utilizează un ecran de 8.8 țoli  sau opțional o versiune mai generoasă de 10.25 țoli. Indiferent de echipare, scaunele sport și volanul din piele vin standard.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

La garda siguranței șoferului stau o suită de sisteme protective, printre cele mai importante numărându-se Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning și Rear Cross Traffic Alert. În dependență de varianta abordată, decapotabila va fi disponibilă cu jante speciale de 18 sau 19 țoli.

BMW a optat pentru echilibru pentru noua decapotabilă, oferind câte trei motoare pe motorină și trei benzinare. Versiunea de bază pe benzină, 420i Convertible oferă 186 CP, fiind urmat de 430i Covertible cu 258 CP și vârful de gamă M440i xDrive Convertible, cu 374 CP, care după cum sugerează și numele dispune de tracțiune integrală și o dinamică 0-100 km/h de 5.0 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Dieselurile încep cu 420d Convertible de 190 CP, 430d Convertible, ce oferă 290 CP, urmând cea mai potentă versiune diesel, M440d xDrive Convertible, cu 340 CP și tracțiune integrală. Atât pentru versiunile diesel cât și cele echipate cu benzinare este disponibilă un sistem mild hybrid de 48 V. Toate sunt disponibile cu transmisia automată Steptronic în 8 rapoarte. 

Lansarea pe piață a noii Seria 4 Cabriolet va fi setată pentru primavara lui 2021, fiind armonios sincronizată cu puțin timp înainte de începutul sezonului estival. Prețul variază între 53.000 și 66.000 $, în dependență de echipare.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x