BMW își ia rămas bun de la motorul V12 prin ediția specială M760i Final V12 asamblat în doar 12 exemplare!

De Pavel   |  20 Ianuarie, 2022

Distribuie :

Noile norme ecologice din industria auto sunt nemiloase față de motoare cu ardere internă de volum mare. Majoritatea producătorilor au renunțat deja la motoarele V12, iar acum este timpul celor de la BMW.

Cu această ocazie, bavarezii declară că vor lansa o edițe specială a modelului Seria 7, numită M760 Final V12, care va fi asamblată în doar 12 exemplare și comercializată pe piața din SUA. Acesta va fi ultimul BMW cu motor V12 din istorie.

Recent, BMW a declarat că renunță definitiv la motoarele termice. După o istorie de 35 de ani de la primul vehicul cu motor V12, bavarezii își vor lua rămas bun de la acest tip de propulsor în vara anului 2022.  Ediția limitată M760i Final V12 se bazează pe modelul M760i xDrive.

Unitatea V12 de 6.6 litri volum este dotată cu două turbocompresoare, care dispun de tehnologie mono-scroll și dezvoltă 601 cai putere. Puterea generată este gestionată de o transmisie automată cu 8 rapoarte și transmisă către roți prin intermediul transmisiei integrale xDrive. În aceste condiții, accelerarea de la 0-100 km/h va dura doar 3.6 secunde. 

La exterior vor fi atașate sigle cu inscripția V12 în partea din spate. BMW M760i Final V12 va fi încălțat cu jante speciale de 20 de inch, care pot fi comandate fiind vopsite în culorile Window Grey sau Jet Black, iar etrierele vor putea fi vopsite în negru sau albastru. Inscripția „THE FINAL V12” se regăsește pe pragul ușilor și pe capacul motorului.

Bordul este finisat într-o culoare neagră denumită Individual Piano Black Finish. Pe consola centrală este montată o plăcuță care vorbește despre exclusivitate, cu inscripția „1 OF 12”. Fiind o ediție specială, mașina va fi echipată cu toate dotările disponibile pe un Seria 7. Printre acestea se numără: pachetul BMW Driving Assistance Professional, pachetul Luxury Rear Seating pentru locurile din spate, plafon panoramic cu iluminare LED, faruri LED adaptive cu tehnologia Laserlight și un sistem audio Bowers & Wilkins. Clienții vor putea alege până la 8 culori pentru tapițeria din habitaclu.

La pachet cu mașina propriu-zisă, proprietarii ediției limitate vor primi și un trofeu pe care vor fi inscripționate culoarea, tapițeria și numărul de identificare al mașinii.

Producția lui M760i Final V12 va începe în iunie 2022. BMW se așteaptă ca livrările ultimului model cu motor V12 să înceapă în iulie.

Recomandate:

Benzina mâine se scumpește din nou, în timp ce motorina se ieftinește cu doar 1 ban - Photo
Sociale
Benzina mâine se scumpește din nou, în timp ce motorina se ieftinește cu doar 1 ban

ANRE publică noile prețuri plafon pentru principalele tipuri de carburanți. Din păcate, nici astăzi șoferii nu au parte de mult așteptatele ieftiniri.Astfel, mâine 18 mai, benzina va costa c

Pavel
În luna aprilie, în cel mai mare oraș din China, nu a fost vândută nici o mașină! - Photo
Noutăți
În luna aprilie, în cel mai mare oraș din China, nu a fost vândută nici o mașină!

Pe parcursul lunii aprilie, în Shanghai a fost stabilit un nou record. În cel mai populat oraș din China, care numără 26 de milioane de locuitori, nu a fost vândută nici o mașin

Pavel
Maserati a confirmat numele pentru noua decapotabilă MC20! - Photo
Noutăți
Maserati a confirmat numele pentru noua decapotabilă MC20!

Recent, italienii au publicat câteva imagini cu cerul, făcând aluzii la noua decapotabilă. Potrivit ultimilor informații, aluzia a fost la locul ei. Constructorul italian de autom

Inna
Șoferul unui BMW s-a pomenit cu mașina într-un stâlp după ce a încercat să-și prindă telefonul! - Photo
Accidente
Șoferul unui BMW s-a pomenit cu mașina într-un stâlp după ce a încercat să-și prindă telefonul!

Un accident bizar a fost înregistrat la Tiraspol. Șoferul unui BMW Seria 3 s-a izbit violent într-un stâlp, iar polițiștii ajunși la fața locului au rămas uimiți când au a

Pavel
Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing - Photo
Noutăți
Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing

Viceprimarul Moscovei răspunzător pentru transport și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, Maxim Liksutov, a declarat într-un interviu că fosta fabrică Renault, naționaliza

Pavel