Bugatti Veyron Super Sport şi-a pierdut titlul Guinness

De AutoExpert   |  8 Aprilie, 2013

Distribuie :

Bugatti Veyron Super Sport şi-a pierdut titlul Guinness

Bugatti Veyron Super Sport şi-a pierdut titlul Guinness de "cea mai rapidă maşină din lume" din cauza modalităţii în care a obţinut acest titlu. Mai precis, modelul Bugatti care a obţinut recordul Guinness pentru cel mai rapid automobil de serie din lume era modificat, având limitatorul de viteză eliminat. Acest fapt a fost subliniat şi de John Hennessey, când acesta a susţinut că modelul Venom GT, produs de compania sa, este mai rapid decât hypercar-ul concernului Volkswagen.

Regulile interne ale Guinness World Records spun că autovehiculul care stabileşte acest record trebuie să fie identic din punct de vedere mecanic cu cele vândute publicului. Vestea ar trebui să fie benefică pentru americanii de la Shelby Super Cars, cu al lor Ultimate Aero, care a reuşit să atingă viteza de 256.1 mile pe oră înaintea lui Bugatti Veyron Super Sport. Paradoxal, cei de la Hennessey nu vor beneficia de această ridicare a titlului, pentru că tentativa lor de doborâre a recordului nu a fost operată într-un mod care respectă condiţiile Guinness, respectiv nu a implicat două treceri cronometrate şi viteza obţinută nu a fost media celor două treceri.

Reprezentanţii Bugatti îşi susţin recordul mondial, reprezentanţii mărcii din Molsheim spunând că viteza maximă a lui Veyron a fost reglementată din motive de siguranţă, clienţii fiind informaţi de această limitare încă din faza de comandă. Reprezentanţii Bugatti au mai adăugat că, modelul lor nu ar fi afectat de pierderea acestui titlu, modelul fiind "mai mult decât o maşină care deţine un record mondial".