Camionul Tesla Semi pentru prima dată și-a demonstrat autonomia reală!

De Inna   |  28 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Tesla Semi, camionul care a reușit să adune destulă atenție în adresa sa, ne uimește cu noi rezultate. Camionul a reușit să stabilească un record și să demonstreze cea mai mare autonomie posibilă printre camioanele electrice. 

Pentru prima dată, oficialii constructorului american dezvăluie autonomia reală pe care o poate oferi Tesla Semi. Camionul electric a parcurs peste 800 kilometri cu un singur ciclu, în condiția în care acesta era încărcat totalmente. Despre acest fapt a scris și Elon Musk pe accountul său de Twitter. 

Mai exact, autovehicul a reușit să parcurgă 804.5 kilometri (sau 500 mile). Ținem să menționăm, camioneta avea o încărcătură, iar greutatea totală a constituit 36.7 de tone (sau 81.000 lbs). Această autonomie este un record absolut în rândul camioanelor cu zero emisii. Testărilor a fost supusă versiunea de top a lui Tesla Semi, a cărei preț constituie 180.000 de dolari. Vehiculul este dotat cu patru motoare electrice. 

În echiparea de bază, a cărei preț este de 150.000 de dolari, camioneta este capabilă să parcurgă 480 kilometri cu o singură încărcare. Acest rezultat de asemenea este unul bun în rândul camioanelor electrice. Ținem să reamintim că Tesla Semi deja a intrat pe linia de asamblare, iar începând cu 1 decembrie curent, camioanele vor fi livrate către primii clienți. Prima companie care va beneficia de noile camioane, va fi PepsiCo, aceasta a comandat 100 de unități. Iar în total, Tesla a înregistrat 750 de solicitări pentru noul camion.