Caroserie de Mercedes-Benz 300SL, șasiu de SLK și parbriz de Porsche Speedster! Rezultatul merită aplauze

De Pavel   |  26 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Legendarul Mercedes-Benz 300SL este unul dintre cele mai celebre modele ale constructorului german. Dat fiind faptul că exemplarele originale costă de la câteva sute de mii de euro până la peste un milion, entuziaștii auto tot mai des încearcă să construiască o replică a acestuia. Chiar dacă de cele mai multe ori rezultatul lasă de dorit, astăzi vorbim despre un exemplar impresionant.

Proiectul a pornit de la faptul că exista o caroserie originală a unui 300SL Roadster care a fost restaurată și așezată pe șasiul unui SLK produs în 2002. Autorii proiectului s-au inspirat mult de la designul modelului iconic Porsche Speedster și s-au aventurat într-atât de mult că au folosit chiar și parbrizul Speedster-ului.

În procesul de construcție, au fost confecționate matrițe speciale care permit fabricarea panourilor noi de caroserie, fără a deforma piesele originale. Astfel, majoritatea panourilor ale proiectului final sunt fabricate din fibră de sticlă. Din aripile frontale evazate observăm cum se ivesc terminațiile eșapamentului. Toto aici menționăm jantele marca HRE cu design special dar și interiorul personalizat în întregime, care a fost tapițat cu piele roșie.

Pentru că mașina implică mai multe elemente specifice culturii Stance, a fost instalată și o suspensie pneumatică care permite reglarea gardei la sol. Sub capotă se regăsește un V6 turbo marca AMG, care se ivește printr-o decupare în capotă.

În continuare vă lăsăm să analizați rezultatul unei munci care cu adevărat merită apreciată și luată drept exemplu a unui restomod de calitate.