Câteva motive de ce NU se recomandă să parcurgi distanțe scurte cu mașina

De Inna   |  26 Decembrie, 2022

Distribuie :

Ne bucurăm atunci când locuim "în centrul evenimentelor", aici vorbind de cele mai accesate facilități. Totuși, chiar dacă distanța nu este semnificativă, oricum optăm să utilizăm mașina, ceea ce de fapt nu este recomandat! De ce? Vezi câteva motive!

Atunci când se parcurg distanțe scurte, automobilul este afectat din mai multe puncte de vedere. Pentru început, să vorbim despre uleiul de motor. De regulă, acesta este un fluid gros și cu mișcare lentă. Iar odată ce motorul se încălzește, uleiul devine mai puțin dens și poate lubrifia mai ușor componentele necesare. 

În cazul deplasărilor scurte, există probabilitatea ca motorul să nu atingă temperatura optimă de funcționare. Respectiv, viscozitatea uleiului rămâne la același nivel, iar componentele interne ale motorului nu se lubrifiază suficient. De asemenea, datorită unei temperaturi optime, uleiul are capacitatea de a se debarasa de diverși contaminanți, precum umiditatea și alte produse secundare ale combustiei. Odată ce uleiul nu se debarasează de acești factori, atunci durata de viață a uleiului scade. 

În cazul deplasărilor scurte are de suferit și bateria sau mai bine zis acumulatorul mașinii. Acesta este solicitat cel mai mult la pornire. În timpul conducerii, acumulatorul se reîncarcă cu energia pierdută la pornire. Astfel, în cazul unor călătorii mai scurte bateria ar putea să nu obțină cantitatea necesară de energie pe care a folosit-o la pornirea automobilului. În pofida faptului că recent ați schimbat acumulatorul, acesta ar putea da semnele unei baterii slabe la scurt timp. 

În caz că vă întrebați dacă există soluții în așa caz, atunci prima și cea logică este să utilizăm mașina pentru distanțe cât mai lungi. Iar dacă distanțele scurte predomină în rutina zilnică, atunci trebuie să oferim mașinii și un "respiro", în care parcurgem drumuri mai lungi.