Celebrul Citroen DS a fost reînviat de un atelier britanic, sub forma unui EV cu 320 km autonomie

De Pavel   |  29 Iulie, 2021

Distribuie :

Celebrul model francez Citroen DS a renăscut cu ajutorul inginerilor britanici sub forma unui vehicul electric. Acesta a fost echipat cu un motor electric de 122 de cai putere, care în funcție de bateria selectată poate asigura o autonomie de până la 320 de kilometri.

Vechiul Citroen DS a debutat în 1955, stabilind noi standarde de confort, manevrabilitate și frânare. Standard, acesta era echipat cu o suspensie hidropneumatică care și până în ziua de astăzi rămâne a fi un impresionantă, dar și frâni cu disc. Toto aici adăugă caroseria aerodinamică și designul futuristic. În 1999, Citroen DS a fost desemnată cea mai frumoasă mașină din toate timpurile, de către publicația Classic & Sports Car.

x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Acum, celebrul vehicul francez primește o nouă viață prin transplantul unei inimi electrice. Proiectul a fost pregătit de compania Electrogenic, specializată în transformarea modelelor clasice în mașini pur electrice. În prezent, britanicii oferă aceași formulă pentru mai multe mașini de epocă, printre care și Jaguar E-Type.

Transmisia manuală originală a fost păstrată, în timp ce motorul benzinar a fost înlocuit cu unul electric de 122 CP, alimentat de o beterie de 48.5 kWH, care asigură până la 225 km de autonomie. Opțional, clienții pot bifa o baterie mai mare, care crește autonomia la 320 km.

Acumulatorii au o putere maximă de încărcare de 29 kW, astfel că o realimentare completă durează circa 2 ore.