Cinci lucruri de știut atunci când alegi să-ți speli singur mașina!

De Pavel   |  28 August, 2020

Distribuie :

Procesul de spălare a automobilului poate părea unul simplu la prima vedere, însă dacă nu ai grijă de unele aspecte poți să te trezești cu vopseaua caroseriei deteriorată. Din acest motiv am decis astăzi să-ți indicăm cinci nuanțe la care să ai grijă, pentru a scăpa de ulterioarele cheltuieli pentru revopsire sau polișare.

Prima greșeală care o comit mai toți șoferii este să apropie prea mult capătul spălătorului sub presiune de surpafața caroseriei. Vopseaua modernă e destul de rezistentă, însă presiunea jetului este capabilă să o deterioreze. Astfel evitați să spălați prea aproape și să insistați mai mult pe un singur loc. Distanța optimă a duzei spălătorului este de 30-50 de centimetri.

Un alt lucru este neglijarea curățării jantelor. Spălarea obișnuită nu reușește în mod normal să se isprăvească cu urmele de praf de la plăcuțele de frână și alte murdării care se depun pe suprafața jantelor. Acestea, în timp se lipesc la propriu de jantă devenind dificil sau chiar imposibil de îndepărtat fără acâiuni mecanice. Sfatul nostru e să tratați jantele periodic cu soluții speciale pentru curățare a acestora .

Chiar dacă nu o fac toți, unii se apucă să spele mașina cu detergenți datinați curățeniei casnice. Un lucru absolut greșit! Acestea sunt extrem de agresive pentru caroseria unei mașini, putând distruge nu doar vopseaua, ci și elementele din plastic și cauciuc, iar bureții normali de casă pot zgâria vopseaua caroseriei. Cel mai bine e să folosiți o cârpă din microfibră și lichide special destinate mașinii. Niciodată nu curățați jantele cu compuși pentru degresarea aragazului! 

La fel, este recomandat tratamentul periodic cu ceară. Acesta asigură o caroserie lucioasă, protejează lacul de mizerii, instecte și comopuși agresivi, în același timp fiind destul de accesibilă.

Dacă observați pete de la frunzele arborilor sau găinațul păsărilor, trebuie să vă grăbiți să le îndepărtați cât mai repede, pentru că structura chimică a acestora deteriorează grav vopseaua și lasă urme permanente.

Acestea fiind spuse vă rugăm și pe voi, cititorii noștri, să ne scrieți în comentarii dacă cunoașteți anumite secrete din procesul de spălare, care într-adevăr lucrează și asigură o curățare mai bună.

Recomandate:

Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu - Photo
Noutăți
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu

În prag de alegeri, guvernul în actuala sa componență s-a gândit să vină cu un nou proiect: eliminarea taxei rutiere, plătite anual și includerea acesteia în prețul carburanțil

Redactor AE
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor - Photo
Diverse
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor

Iată ghinionul unei echipe ce testa un motor diesel extrem de potent (aproape 3.000 CP din spusele organizatorilor) ce a avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă și-au atins obiec

Sergiu
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3! - Photo
Noutăți
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3!

Noile generații BMW M3 și M4 sunt gata de lansare. Despre asta ne-au vorbit pozele teaser și imaginile spion de mai devreme. Și nu le-am văzut doar noi, ci toată planeta, iar reacțiile publicului

Redactor AE