Nemții continuă să se facă de râs la proba elanului, de această dată cu Audi A3 Sportback (VIDEO)

De Redactor AE   |  3 Decembrie, 2020

Distribuie :

Opel Astra, Golful, BMW-ul M235i xDrive, Audi A3 Sportback, toate aceste mașini au ceva mai mult în comun decât doar patru roți. Ce mai exact veți spune voi? Ei bine, sunt fabricate de nemți, sunt populare, sunte scumpe, și s-au descurcat cam prost la testul elanului. 

Deși de la germani te aștepti să exceleze la orice capitol, iată că ceva îi cam dă de gol în ultimul timp. Iar după nenumărate teste, specialiștii au și o concluzie. Cel mai probabil că pneurile cu care vine echipate aceste mașini, Bridgestone Turanza sunt cauza eșecurilor. Și atunci de ce le-ar folosi dacă acestea atentează la calitățile dinamice ale unui automobil? Răspunsul este incert. 

Unele voci susțin că modelul de anvelope menționat mai sus, influențează pozitiv consumul de carburanți, dar se pare că o face în detrimentul performanțelor și siguranței. De altfel testul elanului tocmai latura siguranței și o testează, cum se va descurca un automobil în condiții de ocolire obstacol la o viteză de 77 km/h, iar prin acest exercițiu trec toate mașinile noi, indiferent de model, marcă, jante, anvelope, motorizare sau condiții de exploatare. 

Dar, atunci când scoți din buzunare o sumă bunicică pentru un automobil de clasa premium, putem noi oare ”da vina” pe cei de la Bridgestone, pentru faptul că îți compromite siguranța? Nu cred. Iar Audi A3 a demonstrat că nemții au dat cu fața în glod din nou!