Concentrarea eforturilor pe electromobile va duce la simplificarea portofoliului de modele, afirmă oficialii BMW

De Sergiu   |  22 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Transfuziile masive de active necesare pentru dezvoltarea de noi modele electrice vin inevitabil cu limitări. Mai toți constructorii automotive au fost nevoiți odată ce au pășit în era electrică să-și restrângă în anumite privințe celelalte sfere de activitate. Mai nou, directorul financiar de la BMW susține că investițiile utilizate pentru activitățile de cercetare dar și de producere a EV-urilor trebuie însoțite de o simplificare a gamei de modele oferite.

Investițiile masive în dezvoltarea mașinilor electrice trebuie însoțite de o “simplificare” a gamei de modele, spune directorul financiar de la BMW, Nicolas Peter. Nemții urmăresc astfel creșterea marjelor de profit la nivelurile pre-pandemice.

Bavarezii au pregătit o serie de obiective pentru ca gigantul să redreseze situația, pentru a ajunge la nivelul înregistrat până la izbucnirea pandemiei, strategie ce are drept scop creșterea marjei de profit la nivelurile înregistrate cu un an în urmă. Vorbind mai specific, compania vrea să-și majoreze marja de la 8% la aproximativ 10%. 

La moment, pentru orice companie, mașinile electrice reprezintă un produs ce abia începe să se afirme, deoarece în ciuda promovării și cotei tot mai mare de pe piață, nu sunt încă dominante sau cruciale pentru existența de moment a companiei, dar necesită în schimb eforturi și investiții masive. 

Corespunzător, BMW vrea să găsească soluții pentru a reduce costurile, lucru ce va necesita o serie de compromisuri, inclusiv optimizarea portofoliului în următorii ani pentru a putea eventual lansa o ofensivă electrică.

Unele surse menționează că se va renunța la unele motorizări și versiuni pentru anumite modele, dar vor fi eliminate și unele dotări nepopulare. Se pare că strategia se va materializa  într-un tempou destul de alert, or deja pe parcursul acestui an, constructorul vrea să-și dubleze vânzările de mașini electrice la nivel de grup, bazându-se în special pe viitoarele modele iX și i4 pentru a atinge obiectivul.

BMW vrea ca fiecare al cincilea automobil pe care îl va produce să fie unul electric, până în 2023
Bavarezii intenționează să extindă în scurt timp producția de electromobile, potrivit ziarului german Augsburger Allgemeine cu referire la șeful companiei Oliver Zipse. Acesta a confirmat î
AutoExpert

Sursa: reuters.com