Concept Hyundai

De AutoExpert   |  23 August, 2011

Distribuie :

Hyundai Concept Motorcycle

Designerul Min Seong Kim imaginează o motocicletă futuristă, care, în opinia sa, ar putea fi construită de Hyundai. Unii mari producători auto sunt implicaţi serios şi în domeniul motor ( Suzuki, Honda sau BMW), însă alţii acum sondează terenul - sunt deja de notorietate zvonurile privind interesul Volkswagen pentru producerea de motociclete.

 

Din direcţia coreenilor încă nu am auzit nici un fel de ipoteză în acest sens, dar iată că un tânăr designer, Min Seong Kim, nu exclude posibilitatea ca, în viitor, Hyundai, cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud (şi unul dintre marii jucători dni domeniul auto pe plan mondial), să devină interesat şi de vehiculele pe două roţi. Conceptul său, Hyundai Concept Motorcycle, este cu adevărat futurist şi adoptă un stil neconvenţional, cel puţin raportat la motocicletele de viteză cunoscute în prezent. Surprind nu doar dimensiunea pantagruelică a celor două roţi sau "cuşca" de protecţie a pilotului, ci şi lipsa unui ghidon normal.

Şi asta deoarece virarea vehiculului se face prin intermediul... materialelor din care este construit. Este o idee cel puţin ciudată, dacă nu SF: structura motocicletei constă dintr-un tip de materiale care au proprietatea că pot fi maleabile, după principiul de funcţionare al muşchilor umani. Astfel, când se ia un viraj, corpul se relaxează, fiind astfel posibilă direcţionarea motocicletei unde vrea pilotul , iar, la accelerare, materialele se rigidizează, conferindu-i vehiculului stabilitate şi control în linie dreaptă. Practic, ceea ce suntem tentaţi să considerăm pur şi simplu un roll-cage interesant ca design este, de fapt, o tehnologie futuristă care ar putea să le dea idei marilor constructori.

/>