Cum Octavia RS a ajuns să fie cea mai rapidă Skoda din istorie

De Inna   |  20 August, 2021

Distribuie :

Cea mai rapidă Skoda construită vreodată este o Octavia RS, motorul căreia dezvoltă 600 CP! Acum această mașină a fost restaurată complet și își poate bucura fanii. 

Pe 19 august 2011, Octavia RS a scris istorie la Bonneville, Utah. Constructorul ceh a făcut o serie de modificări ca mașina să demonstreze rezultate uimitoare. A fost instalat un turbocompresor cu capacitate mai mare și un sistem de injecție cu apă, radiator mai mare, injectoare noi, sistem de răcire mai performant, s-a făcut și o intervenție asupra ECU. Iar garda la sol, care a fost coborâtă cu 80 de milimetri și jantele de 15 inch optimizate din punct de vedere aerodinamic, au contribuit la stabilirea cifrelor mult așteptate! Ulterior, mașina a fost încălțată cu anvelope Goodyear Eagle Dragway Special. 

După o serie de modificări, Skoda Octavia RS obține o putere de trei ori mai mare decât versiunea standard.Chiar dacă oamenii nu credeau în capacitățile mașinii, ea a ajuns să dezvolte 600 CP și 450 Nm cuplu motor! Viteza maximă pe care a atins-o la Bonneville, era de 366 km/h, devenind cel mai rapid model de serie cu motor turbo cu capacitatea de 2.0 litri volum. 

În acest an, se împlinesc 10 ani de la evenimentul din Utah, când sedanul Skoda a atins viteza record și a devenit cea mai rapidă mașină din istorie. Iar pentru a celebra această victorie, producătorul ceh a decis să restaureze totalmente automobilul care le-a adus faimă și rezultate tulburătoare.