Cupra mizează pe EV-uri! Primul model electric se va lansa în cursul anului curent, va fi urmat de un SUV

De Sergiu   |  23 Februarie, 2021

Distribuie :

În cadrul evenimentului de prezentare a noii versiuni Cupra Formentor VZ5, ibericii și-au trasat și strategia de viitor în care o pondere importantă o vor ocupa modelele electrice.

Astfel, oficialii au menționat că numele primului lor electromobil va fi Born, iar apariția acestuia ar trebui să influențeze radical segmentul odată cu prezentarea oficială, ce este preconizată pentru finele anului curent.

Electrica este materializarea conceptului el-Born, prezentat de brand în 2019, un prototip ce are la bază platforma MEB a grupului Volkswagen, dotat cu un motor electric de 204 CP și o baterie cu capacitatea de 64 kWh.

Prin acest pas, constructorul vrea să devină mai atractiv pentru publicul larg, în special în statele unde electrificarea este văzută într-o lumină bună, iar procurarea de EV-uri este încurajată. Se mai vrea și extinderea pe alte piețe, inclusiv Mexic, Israel și Turcia, dorindu-se dublarea vânzărilor anuale în acest an în comparație cu 2020.

Chiar dacă datele tehnice nu au fost încă dezvăluite pe deplin, ar fi natural ca modelul să aibă un substrat asemănător prototipului, deci nu ne putem aștepta la surprize prea mari la acest capitol. Potrivit mărcii, Born va avea o autonomie de aproximativ 500 km, și nu va fi produs pe tărâmul ibericilor, ci la uzina din Zwickau, Germania.

De asemenea, spaniolii au confirmat că lucrează și la un SUV electric, ce se va baza pe conceptul Tavascan din 2019, iar unele surse neoficiale susțin că se mai așteaptă și un model ce se va situa ierarhic sub Born și va avea dimensiuni mai mici, dar care pentru moment este încă învăluit în mister.

„Cu această mașină, intenționăm să contribuim la electrificarea Spaniei și a lumii prin sportivitatea ei și dorim ca următoarea generație de tineri să facă parte din această transformare”, a menționat președintele Cupra, Wayne Griffiths.