Cursa de 24 ore de la Le Mans a fost reprogramată din cauza pandemiei, din nou! Evenimentul va avea loc în august

De Sergiu   |  5 Martie, 2021

Distribuie :

Cursa de 24 de ore de la Le Mans va fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus pentru al doilea an consecutiv. Organizatorul cursei,  Automobile Club de l'Ouest a făcut anunțul recent, dezvăluind că cea de-a 89-a ediție a legendarei curse este relocată acum pentru 21-22 august.

Menționăm că ediția 2020 a legendarei curse de anduranță a fost amânată pentru luna septembrie din cauza pandemiei globale de coronavirus, marcând prima dată din 1968 când aceasta nu a fost ținută în luna iunie, după cum se cuvine.

Președintele  Automobile Club de l'Ouest a menționat că alegerea a fost luată pentru a maximiza șansele ca spectatorii să participe fizic la eveniment, fiind așteptată o ameliorare a situației pandemice până la acel moment.

„Deși a fost o decizie dificilă de luat, este cea corectă", a spus Fillon. „Ținerea celor 24 de ore de la Le Mans cu ușile închise pentru al doilea an consecutiv ar fi de neconceput.

"Prin urmare, facem tot ce putem pentru a evita acest lucru și pentru a oferi concurenților o imagine clară asupra întregului sezon. Lucrăm foarte mult pentru a organiza un eveniment sigur, cu toate măsurile de securitate necesare."

Detalii ulterioare cu privire la antrenamente și viitoarea calificare, dar și disponibilitatea biletelor, vor fi dezvăluite la finele lunii viitoare.

Celelalte evenimente din calendarul FIA World Endurance Championship rămân neschimbate preliminar, prima astfel de cursă, la circuitul Algarve va avea loc pe 4 aprilie, iar următoarea - Spa pe 1 mai vor fi ținute fără spectatori.