Cutremurul din Japonia a distrus celebrul Ebisu Circuit și bolizii care se aflau pe teritoriul acestuia

De Pavel   |  17 Februarie, 2021

Distribuie :

Recent, în Japonia a avut loc un cutremur îngrozitor cu magnitudinea de 7,1 puncte pe scara Richter. Ca urmare a seismului, celebrul complex de curse Ebisu Circuit, popular printre fanii de drift, a fost grav avariat. Pe lângă deteriorarea circuitului, au avut de suferit și numeroasele mașini, stocate în garajele complexului. 

Ebisu Circuit se află aproape de centrala nucleară Fukushima-1, unde în 2011 a avut loc cel mai puternic cutremur din istoria Japoniei. Potrivit specialiștilor, șocurile actuale cu magnitudinea de 7,1 puncte pe scara Richter au devenit ecouri ale aceluiași dezastru. În ciuda faptului că circuitul de drift era la circa 150 de kilometri de epicentrul seismului, cutremurul a provocat daune grave complexului.

În urma mișcărilor de teren, practic tot circuitul este afectat de fisuri. Din cauza alunecărilor de teren, unele zone ale poligonului de drift au fost pratic paralizate. În plus, au fost grav afectate și garajele din preajmă, în care piloții locali își păstrează bolizii. 

Câte mașini au avut de suferit și ce daune generale a provocat cutremurul pe Ebisu Circuit, urmează să fie evaluat de specialiști. Cu toate acestea, putem spune cu certitudine că restaurarea complexului va dura timp îndelungat.

x
x
x
x
x
x
x