Dedicare maximă! Procesul de vopsire a unui Bugatti poate dura chiar și 700 de ore

De Inna   |  17 Martie, 2023

Distribuie :

Bugatti este acea marcă care se dedică totalmente construcției auto și o face cu maximă atenție la detalii. Puțini oameni cunosc despre adevăratele provocări, cu care se confruntă oamenii din uzina Bugatti. Un exemplu în acest sens ar fi procesul de vopsire, care poate dura până la 700 de ore!

Bugatti creează adevărate opere de artă pe roți! Respectiv, atenția la detalii și grija pentru mașină este direct proporțională cu prețul cerut. Acum, constructorului din Molsheim a destăinuit unele detalii direct din fabrică! Potrivit reprezentanților, vopsirea unui singur exemplar Chiron (și a modelelor derivate din acesta) durează între 600 și 700 de ore.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Înainte de a aplica stratul de bază, specialiștii Bugatti inspectează atent fiecare panou de caroserie pentru a detecta posibilele imperfecțiuni. În cazuș în care există chiar și o imperfecțiune de abia sesizabilă, panoul este reparat în totalitate. Doar aplicarea stratului de bază durează circa 100 ore. Și alte 100 ore sunt dedicate pentru diverse operațiuni de dinaintea aplicării primului strat de vopsea.

Odată ce este vopsită, mașina este supusă unei verificări noi, pentru a vedea dacă există variațiuni de culoare. Ulterior, urmează 4 zile de lustruire. Și iarăși, mașina se inspectează timp de 10 ore, în timp ce este plasată într-un tunel de lumină, pentru a se asigura că totul este perfect.