După o pauză de 13 ani, Moldova din nou începe a asambla tractoare!

De Pavel   |  25 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Ultimul tractor asamblat în Republica Moldova a coborât de pe banda rulantă în 2008. Acum, după o pauză de 13 ani, se anunță reluarea activității de producție, în parteneriat cu producătorul belarus MTZ.

Astfel, Ambasada Republicii Belarus în Moldova, anunță că, primul tractor MTZ a fost asamblat la uzina de la Comrat și prezentat săptămâna trecută publicului. În cadrul uzinei din autonomia Găgăuză, este planificată asamblarea tractoarelor de putere medie și mare. 

Proiectul este realizat de către compania belaruso-moldovenească MTZ-Lider în baza licenței și suportului tehnic oferit de uzina de tractoare din Minsk. Capacitatea de producție la etapa inițială este de cel puțin 100 de tractoare anual. În viitor, este planificată continuarea extinderii producției comune, pentru care compania are spațiul și capacitățile tehnice necesare.

Inițiatorii proiectului susțin că, acesta a fost lansat în cel mai scurt timp posibil și este o altă confirmare a dezvoltării și cooperării dintre Belarus și Moldova. Deschiderea acestei unități de producție va crea noi locuri de muncă în Moldova, precum și va aduce producătorul Belarus mai aproape de consumatorii moldoveni.

Totodată, reprezentanții din Belarus susțin că în 2022 este planificată realizarea unui nou proiect în cadrul căruia în UTA Gagauzia va fi creată o uzină de asamblare a combinelor Gomselmash.