Elva, cea mai ușoară mașină stradală de la McLaren, primește o versiune cu parbriz

De Sergiu   |  27 Mai, 2021

Distribuie :

McLaren a lansat acum o versiune cu parbriz pentru modelul Elva. Britanicii promit performanțe fără compromis pe circuit și drumurile publice.

Versiunea Elva fără parbriz este cea mai ușoară mașină stradală a McLaren Automotive, având o masă de doar 1.300 kg, iar parbrizul și celelalte detalii cântăresc doar 20 kg. 

Accelerația noii versiuni Elva este comparabilă cu cea a unui McLaren Senna, modelul fără parbriz atinge 100 km/h de la repaus în 2.8 secunde, iar repriza 0-200 km/h durează 6.8 secunde. 

McLaren Elva este dotat cu un motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri volum, care dezvoltă 815 CP și 800 Nm cuplu. Resursele sunt transferate către roțile spate prin intermediul unei transmisii automate cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Elva a fost lansat în 2019, fiind una din cele mai importante prezențe în gama Ultimate Series. Producția a fost redusă gradual de la 399 de exemplare la doar 149 de unități. Prețul de pornire va fi de peste 1.660.000 euro.

Elva leagă moștenirea McLaren de prezentul și viitorul său cu un nume și un stil care amintește de mașinile de curse McLaren-Elva din anii `60. Acestea au fost printre primele modele de curse proiectate de Bruce McLaren și compania pe care a fondat-o, iar hypercarul de astăzi a fost proiectat pentru a evoca spiritul plăcerii la volan simbolizat de aceste mașini.

x
x
x
x
x
x