EXPERIMENT: Cât de utile sunt Sistemele de frânare automată, la detectarea pietonilor? (VIDEO)

De Redactor AE   |  7 Octombrie, 2019

Distribuie :

La această concluzie au ajuns americanii după ce au testat acest sistem pe patru mașini diferite, simulând situații de accident, la regimuri de viteză diferite, dar în condiții similare pentru fiecare automobil.

Sistemul de detectare a pietonilor/bicicliștilor/copiilor și frânarea automată în caz de urgență, au devenit tot mai populare și mai răspândite pe automobilele de ultimă generație. Procurând un automobil echipat cu un astfel de sistem, mulți își permit să fie mai relaxați la volan, știind că tehnologia va interveni pentru a preveni o tragedie. Dar, se pare că este totuși cam devreme pentru a ne lăsa duși de val.

Honda Accord, Tesla Model 3, Chevrolet Malibu și Toyota Camry. Aceste trei automobile, toate echipate cu sistemul de detectare și prevenire a coliziunii cu pietonii, au fost testate de un grup de cercetători pentru a afla cât de eficiente sunt noile tehnologii. Rezultatele nu i-au încântat deloc.

Doar în 40% din cazurile, în care un pieton, apare în fața mașinii care circulă cu o viteză de 32 km/h, s-au soldat cu succes iar tehnica a intervenit la timp. Însă cu cât viteza crește, cu atât scade mai mult rata de intervenție. Autorii experimentului susțin că la viteza de 48 km/h, majoritatea sistemelor au eșuat complet!

Mai rău arată experimentul numărul doi, când în locul unui pieton adult care merge, apre din senin un copil care aleargă (după minge) brusc în fața mașinii. Aici probabilitatea unui scenariu nefericit crește până la 89%.

Iar dacă e seara...

Pedestrian Detection BRoll from Tportal.hr on Vimeo.