Ford va lansa, în 2022, alte două ediții noi pentru modelul Mustang

De Inna   |  13 Octombrie, 2021

Distribuie :

În 2022, Ford va lansa două ediții speciale a modelului Mustang. Una dintre ediții reprezintă o succesiune a modelului care a fost lansat încă în 1968 și se numește California Special. 

 Ford Mustang California este o reeditare a unei ediții speciale asamblate pentru prima dată în anul 1968. Pe atunci, un grup de dealeri influenți Ford a convins compania să lanseze o ediție specială. Ea s-a numit California Special și era planificată o producție de 5.000 de unități. Într-un final, doar 4.118 unități au ieșit de pe linia de asamblare în cele șase luni de producție. Tocmai din acest motiv, colecționarii pun mare preț pe automobilele California Special.

Noul model este dotat cu un motor V8 de 5.0 litri volum și obține o serie de modificări estetice. Spre exemplu sunt câteva inscripții pe caroserie și jante noi în spatele cărora se observă etrieri Brembo. Iar pe grila frontală dispare și logoul brandului.

Modelul american poate fi comandat și cu pachetul GT Performance, care include frânele Brembo cu șase pistonașe, diferențial autoblocant de tip Torsen, suspensie mai rigidă, un control al stabilității recalibrat, o bară antiruliu mai mare, anvelope mai mari și un eleron montat pe portbagaj.

Ce ține de al doilea model, se numește Stealth și este echipat cu o nouă versiune a motorului EcoBoost cu patru cilindri, de 2.3 litri volum. Nu lipsesc jantele de 19 inch, un logo Ford de culoare neagră și un interior personalizat cu detaliile Stealth.