(FOTO) Volvo S60 primește o serie de îmbunătățiri pentru a putea concura la egal cu Seria 3 și C-Class!

De Pavel   |  23 August, 2019

Distribuie :

Atunci când îți dorești o berlină dar nu te numeri printre fanii modelelor germane care aleg un Mercedes-Benz C-Class sau BMW Seria 3, cea mai bună alternativă este Volvo S60! Mai cu seamă, acum clienții modelului suedez pot opta pentru o versiune îmbunătățită și mai potrivită zilelor noastre, când grija pentru mediul înconjurător a crescut.

Aici vorbim despre versiunea S60 T8, care este echipată cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, alcătuit dintr-un benzinar de 1.9 litri volum și un motor electric. În ansamblu, acest tren de propulsie dezvoltă un total de 390 CP, valoare gestionată de o transmisie automată cu opt rapoarte și un sistem de tracțiune integrală.

In aceste conditii, berlina accelerează de la 0-100 km/h în 4.6 secunde. Bateria cu capacitatea de 11 kWh ii permite vehiculului sa parcurgă pâna la 58 de kilometri fără să consume vreun strop de carburant și să emită doar 39 de grame CO2/km. Că tot am pomenit de consum, Volvo declară un consum mediu de 1.6 litri/100 de kilometri!

Constructorul din Goteborg a aplicat mai multe modificări în gama lui S60. Pe lângă această noua versiune de top, nivelul de echipare R-Design Edition a fost înlocuit cu R-Design Plus. Mai mult, clienții pot alege și o echipare nou-nouță: Inscription Plus.

R-Design Edition pune accentul pe sportivitate cu o gardă la sol redusă cu 12 mm, jante cu dimensiuni cuprinse între 18 și 20 de inch, tapițerie îmbrăcată parțial în piele, head-up display, padele pentru schimbarea vitezelor și ornamente interioare din aluminiu.

R-Design Plus se axează pe confort și propune ornamente exterioare cromate, tapițerie din piele, scaune față ventilate și ornamente interioare din lemn.

Mai târziu, în gama sedanului S60 își va face apariția un nou vârf de gamă T8 Polestar Engineered. Noua versiune va propune clienților sistemul de propulsie plug-in hybrid, capabil să dezvolte 405 cai putere!