Furt de faruri și multimedia dintr-un BMW X5 din țară! Hoții au tăiat și din bumper

De Redactor AE   |  15 Iunie, 2020

Distribuie :

Piața de piese auto second hand este în criză totală. Așa cum importul de piese la mâna a doua este interzis în Republica Moldova, hoții fură tot ce pot, cum pot și de unde apucă. Mai nou, după Toyota și Lexus au trecut deja pe branduri premium, BMW de exemplu. 

Volane sport, airbag-uri, sisteme multimedia, ceasurile de bord digitale, toate aceste componente se regăsesc pe unele modele BMW din gama Seriei F și prezintă o valoare ridicată pentru infractori. Despre furtul anume acestor piese, din Europa, Marea Britanie și chiar și din România se știa de multă vreme. Însă carantina i-a pus în funcțiune și pe ”locali”. 

Recent am cunoscut o spargere de mașină unde hoții au încercat să fure volanul sport al unui Seria 4, însă au reușit să smulgă doar airbag-ul. Nu au reușit să își ducă până la capăt intențiile, ceva i-a alertat sau timpul dedicat deja expirase. 

Pe alții însă, nu i-a oprit nimic din furt. Asta demonstrează pozele trimise la adresa redacției în care se vede că un BMW F15 X5, a rămas nu doar fără volan și airbag, dar și fără sistemul multimedia NBT, cu tot cu ecran. Nu i-au smuls doar ceasurile de bord, așa cum sunt de la o complectație inferioară, însă cele full LED prezintă interes și mai mare pentru hoți.

Probabil mai rău decât însuși furtul de piese, pagubă care ar putea fi acoperită de polița de asigurare Casco, în caz că o are. Însă cel mai mult doare faptul că făcut-o într-un mod destul de barbar, tăind firele modulelor complet, fără nici o remușcare, ceea ce înseamnă că restabilirea tuturor instalațiilor va fi mai dificilă.

Infractorii se pare că au avut suficient timp încât să decupeze farurile complet, din (bumper) bara de plastic a mașinii pentru a scoate mai ușor farurile. Nu s-au chinuit cu demontat, le-au scos cu tot cu prinderile speciale! 

x
x
x
x
x
x
x