GM a lansat noul Chevrolet New Sail, rival pentru Dacia Logan.

De AutoExpert   |  21 Ianuarie, 2010

Distribuie :

GM a lansat noul Chevrolet New Sail, rival pentru Dacia Logan.Shanghai GM a prezentat oficial noul Chevrolet New Sail, dar nu la Detroit 2010, ci în China, în cadrul unui eveniment de sine stătător. Iar noi ne-am trezit în faţa unui nou rival de temut pentru viitoarea generaţie Dacia Logan 2, rival care în Europa ar putea veni ca urmaş al lui Chevrolet Aveo Sedan.

Deocamdată, noul Chevrolet New Sail este destinat pieţei chineze, preţul de bază al maşinii urmând a fi de 8.800 USD sau 5.990 euro. La nivelul designului, Chevrolet New Sail împrumută câte ceva de la fratele european Chevrolet Cruze, cu efecte imediate asupra imaginii de marcă, una foarte reuşită pentru o maşină ieftină.
Spatele pare, în mod interesant, un răspuns dat lui Renault Symbol, dar arată parcă mai unitar, oferind şi o amprentă a designului chinezesc. Per total, aspectul maşinii este reuşit, New Sail fiind unul dintre cele mai atractive sedanuri de clasă mică la această oră.

Interiorul maşinii este modern şi suficient de spaţios pentru clasa din care face parte Chevrolet New Sail, oferind 5 locuri. Designul bordului şi a consolei centrale este jovial, plăcut şi ergonomic.

Gama de motorizări pentru Chevrolet New Sail constă în două propulsoare pe benzină: 1.2 S-TEC II (86 CP, 0-100 km/h în 12,9 secunde şi consum mediu de 5,7 litri/100 km) şi 1.4 S-TEC III (102 CP, 0-100 km/h în 11,9 secunde şi consum mediu de 5,9 litri/100 km). Ambele motorizări beneficiază de tehnologia VGIS (Variable Geometry Intake System - admisie cu geometrie variabilă), fiind conforme normelor de poluare chinese Phase IV (echivalente cu Euro 4), dar vor fi upgradate în curând la Phase V.

Fiind o maşină provenind din China, probabil că mulţi îşi vor pune probleme referitor la siguranţa pasivă. Totuşi, să nu uităm că vorbim de un joint-venture între GM şi conglomeratul chinezesc SAIC, aşa încât Chevrolet New Sail promite să facă o figură bună la testele de coliziune.

Maşina este dotată standard cu două airbaguri frontale, ABS, coloană de direcţie retractabilă, plus diverse ranforsări ale structurii de rezistenţă. Este lăudată şi siguranţa oferiă pietonilor, dar toate aceste lucruri rămâne să fie verificate în testele oficiale.

Deocamdată, Chevrolet New Sail va fi comercializat în China, dar în curând maşina va fi exportată şi pe pieţele emergente. Cât de repede va ajunge în Europa, încă nu ştim, dar putem estima că nu mai târziu de începutul lui 2011.

Cu alte cuvinte, viitoarea generaţie Dacia Logan se vede din ce în ce mai ameninţată de o competiţie acerbă - să nu uităm de proaspăta Toyota Etios (lansată la Salonul Auto Delhi 2010 la începutul acestui an) sau de viitorul sedan chinezesc Great Wall CHC014.