Hatchback cu putere de supercar! Tunerii germani au forțat noul Mercedes-AMG A45 S până la 525 CP

De Pavel   |  28 Aprilie, 2020

Distribuie :

Atelierul de tuning Posaidon a prezentat recent pachetul de îmbunătățiri destinat hot hatch-ului Mercedes-AMG A45 S. Nemții propun clienților două variante de tratament, unde cea de top forțează compacta până la 525 CP.

Noul Mercedes-AMG A45 S se bucură de multă atenție din partea clienților. Acest lucru se datorează în primul rând celui mai puternic motor de 2.0 litri volum din industrie, care din uzină livrează 421 de cai putere și face ca A-Class-ul de performanță să accelereze de la 0-100 km/h în doar 3.9 secunde.

Noua motorizare a atras atenția tunerilor din toată lumea, care în prezent se întrec în a scoate cât mai mulți cai din motorul în patru cilindri, dar și să obțină cifre dinamice impresionante în diferite exerciții de accelerare.

Cel mai recent pachet de tuning vine de la specialiștii atelierului Posaidon, care oferă o resoftare ECU, ce face ca puterea sistemului de propulsie să crescă până la 460 CP și 560 Nm. În aceste condiții AMG A45 S accelerează până la prima sută în 3.6 secunde iar viteza maximă atinge pragul de 318 km/h.

Pentru cei pretențioși, nemții scot asul din mânecă și prezintă varianta de top a tratamentului de tuning, unde turbina este înlocuită cu una mai performantă, ECU este resoftat, iar transmisia automată cu dublu ambreiaj și opt rapoarte primește un soft nou, pentru o dinamică mai performantă a mașinii.

Astfel, Mercede-AMG A45 S se poate lăuda cu un motor turbo de 2.0 litri volum care stoarce 525 CP și 600 Nm, putere suficientă pentru un sprint de la 0-100 km/h în 3.4 secunde și o viteză de top de 324 km/h!