Honda a dezvăluit primele detalii despre noua versiune a SUV-ului C-RV. Dezvoltă 800 CP!

De Inna   |  1 Martie, 2023

Distribuie :

Recent vă spuneam că niponii de la Honda se pregătesc de o premieră cu adevărat curioasă. Modelul C-RV urmează să obțină o versiune totalmente nouă, care potrivit ultimilor informații, va deveni un laborator de teste. 

Honda CR-V Hybrid Racer este un proiect pe care niponii l-au dezvoltat cu un singur scop: sa devină un laborator de teste și un vehicul demonstrativ. Pentru realizarea proiectului, niponii au implicat în lucru mai multe departamente din SUA: Honda Performance Development, North America Auto Design Division, Honda Automotive Development Center și Honda of America Racing Team.

x
x
x
x

Potrivit oficialilor, la baza proiectului a fost utilizată o structură asemănătoare cu cea a mașinilor de competiții. Unele elemente însă, au fost preluate de pe caroseria propriu-zisă a SUV-ului C-RV.  "Proiectul se vrea a fi un vehicul de IndyCar în hainele unui CR-V", a declarat David Salters, președintele și directorul tehnic Honda Performance Development. 

x
x
x
x
x
x

Honda CR-V Hybrid Racer este dotat cu un sistem de propulsie hibrid, fapt pe care îl înțelegem și din denumire. Sistemul de propulsie este format dintr-un motor V6 de 2.2 litri volum, asistat de un sistem hibrid MGU (similar cu cel folosit în Formula 1) și de un supercondensator. Sistemul dezvoltă 800 CP și funcționează în ansamblu cu o transmisie Xtrac cu șase trepte. Un alt fapt de menționat este că motorul termic poate funcționa cu caburanți obținuți din surse regenerabile.