Hyundai nu va renunța la butoane, din motive de siguranță!

De Inna   |  24 Martie, 2023

Distribuie :

Coreenii de la Hyundai încă nu sunt gata să renunțe la butoanele convenționale, cel puțin momentan. Potrivit oficialilor, în primul rând e vorba de motive de siguranță. 

Deși Hyundai a lansat deja câteva modele cu interioare simplificate, în care funcțiile butoanelor convenționale au fost integrate în ecranul central al sistemului multimedia, coreenii anunță că totuși încă nu sunt pregătiți să refuze de la acestea. Ba mai mult, își doresc să le păstreze cât de mult posibil. 

Potrivit șefului de design al companiei, decizia este luată în contextul în care căutarea unei funcții în meniul sistemului multimedia, sau chiar interacțiunea cu ecranul tactil, distrage atenția de la condus. 

"Atunci când conduci, este foarte dificil să controlezi display-ul central, tocmai de aceea atunci când vorbim despre un buton fizic, este mai ușor să îl simți și să îl folosești", susține Sang Yup Lee.

Totuși, șeful de design al coreenilor este conștient că nu va putea păstra butoanele la nesfârșit. Din acest motiv a dat exemplul cu apariția mașinilor cu sisteme de condus autonom de nivel 4. Vorbim despre mașinile care nu necesită intervenția șoferului. Anume în acest caz mașina se va conduce singură, iar șoferul va putea să interacționeze cu sistemul multimedia în siguranță.