Imagini cu Audi e-tron GT în timpul testelor în condiții de iarnă. Modelul electric va debuta pe 9 februarie

De Sergiu   |  26 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Audi publică probabil ultimul set cu imagini a viitorului model electric e-tron GT, înainte de premiera iminentă a modelului, ce este setată pentru săptămânile următoare. Astfel, pe data de 9 februarie, lumea va vedea lansarea EV-ului constructorului din Ingolstadt.

Imaginile nu relevă prea multe trăsături noi ale modelului, dar îl prezintă, în schimb, în faza de testare. Modelul este deja în fabricație la uzina Bollinger Hofe din Neckarsulm, Germania, la care se mai asamblează printre altele versiunile de competiție ale mașinilor mărcii, dar și sportiva Audi R8.

Specificațiile tehnice ale lui e-tron GT au fost dezvăluite de constructor la finele anului trecut, inclusiv cele ale versiunii RS. Acesta va fi dotată cu două motoare electrice, ce vor lucra conjugat pentru a oferi un total de 600 CP, sau 655 CP în modul Launch Control. Agregatele vor fi alimentate de o baterie cu capacitatea de 83.7 kWh, pentru o autonomie de 400 km, calculată conform rigorilor standardului WLTP. Toată această umplutură este unificată cu cea prezentă pe Porsche Taycan.

Performanțele vor fi accentuate inclusiv de silueta bine reliefată a EV-ului, din spusele oficialilor ce s-au ocupat de proiectarea modelului. Aspectul este armonizat cu noul limbaj de design adoptat de marcă, ce urmărește suplețe, pentru a oferi un coeficient aerodinamic optim la deplasare.

După debutul din februarie, e-tron GT va ajunge în scurt timp la reprezentanțele din Europa, iar până la finele anului, este planificată lansarea comercială și în SUA.

x
x
x
x
x
x
x
x