În 2023, Ford a avut cele mai multe campanii de rechemare în SUA. Cine ocupă celelalte poziții

De Inna   |  21 Decembrie, 2023

Distribuie :

Potrivit datelor publicate de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) din SUA, Ford a avut cele mai multe campanii de rechemare în 2023, cu un total de 54 de astfel de campanii desfășurate pe piața din SUA. Acesta este al treilea an consecutiv în care Ford ocupă prima poziție în acest clasament. În total, rechemările efectuate de Ford au afectat peste 5.6 milioane de vehicule.

Pe locul al doilea în privința numărului de campanii de rechemare se află Stellantis, cu 45 de campanii și aproximativ 2.7 milioane de vehicule afectate. BMW se clasează pe locul trei cu 29 de campanii de rechemare.

De menționat este faptul că, în ciuda faptului că Ford a ocupat din nou prima poziție, numărul total de campanii de rechemare a scăzut față de anul 2022, când au fost înregistrate 68 de astfel de campanii.

În ceea ce privește evoluția, Volkswagen s-a remarcat prin cea mai mare îmbunătățire la acest capitol, reducând numărul de campanii de rechemare de la 45 la 18 în comparație cu anul anterior. În schimb, Tesla a avut cea mai mare campanie de rechemare ca număr de mașini afectate în 2023, cu peste două milioane de vehicule afectate, în urma unei campanii legate de sistemul Autopilot.