În sfârșit, autoritățile americane au legalizat farurile adaptive, care erau ilegale din cauza unei legi din 1967

De Pavel   |  22 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Președintele american Joe Biden a semnat recent un nou proiect dezvoltat de congresmenim de lege care vizează infrastructura de transport. Acesta implică alocarea unui trilion de dolari din buget pentru modernizarea autostrăzilor, podurilor, căilor ferate și a altor elemente ale sistemului de transport al țării.

Printre toate, poate cel mai important punct al legii este abolirea legii scrise și votate acum 54 de ani, care nu a permis producătorilor auto să folosească blocurile optice adaptive pe teritoriul Statelor Unite.

Incredibil, însă blocurile optice moderne cu matrice și pixeli LED au fost interzise până acum în Statele Unite din cauza unei formalități birocratice. Aproape nimeni nu va nega faptul că tehnologia farurilor adaptive este extrem de utilă. Acestea sunt capabile să ilumineze acostamentul, să vireze odată cu roțile și chiar să proiecteze simboluri pe drum, iar plus la astea ele practic combină faza scurtă și cea lungă, pentru că au posibilitatea de a menșine faza lungă înconjurând mașinele care vin din sens opus.

Anume această nuanță și le-a dat bătăi de cap constructorilor. Totul din cauza unei legi adoptate în 1967 care interxice funcționarea simultană a fazei scurte și celei lungi a farurilor.

Din acest motiv, blocurile optice frontale moderne erau practic ilegale în SUA, deoarece farurile adaptice nu întrunesc în mod oficial cerințele legale actuale pentru dispozitivele de iluminat. Producătorii auto au fost nevoiți să dezactiveze din software toți algoritmii inteligenți ai farurilor pentru mașinele de pe piața americană, transformându-le în dispozitive de iluminat mai arhaice.

Acum, toate obstacolele birocratice au fost în cele din urmă eliminate, iar șoferii americani vor putea savura din pliin farurile moderne.