Infiniti M35h, cea mai rapidă maşină hibridă din lume

De AutoExpert   |  24 Ianuarie, 2012

Distribuie :

Infiniti M35h, cea mai rapidă maşină hibridă din lume

Cea mai nouă reclamă a japonezilor ne prezintă supremaţia modelului lor faţă pe Porsche Panamera S Hybrid, ceea ce îi conferă titlul de cel mai rapid hibrid din lume.

În mod normal, ne-am aştepta ca o maşină hibridă să fie promovată din perspectivă ecologistă, iar accentul să cadă asupra emisiilor poluante foarte scăzute sau a consumului mic. Nimic din toate acesta nu a intrat în brief-ul celei mai noi reclame pe care Infiniti a prezentat-o de curând şi a cărei vedetă este modelul M35h.

Japonezii se mândresc cu rapiditatea maşinii lor, pe care o supun unei confruntări de zile mari, cu Porsche Panamera S Hybrid. Cursa este câştigată detaşat de Infiniti, care trece linia de sosire cu o jumătate de maşină înaintea germanului, obţinând un timp de 13,4 secunde pe cei 400 m parcurşi.

Recordul a fost certificat de Guiness World Records, ceea ce îl îndreptăţeşte pe Infiniti M35h să merite titlul de cea mai rapidă maşină hibridă din lume. O privire aruncată peste datele oficiale confirmă superioritatea japonezei: demarajul 0-100 km/h durează 5,5 secunde în cazul ei, în timp ce Porsche-ul hibrid acoperă acelaşi interval în 6,0 secunde.