Informații oficiale despre succesorul lui Lamborghini Aventador. Va avea motorizare V12 Hybrid

De Sergiu   |  27 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Chiar dacă producătorii de mașini de performanță reduc capacitățile motoarelor și se orientează spre electrificare totală, Lamborghini, asemenea unui taur (aluzie la logo-ul acestora) se încăpățânează încă să renunțe definitiv la propulsoarele cu combustie internă. În acest sens, constructorul intenționează să ofere în continuare un motor  V 12 pentru înlocuitorului lui Aventador - unul care va folosi asistență hibridă, dar nu va fi turboalimentat.

Potrivit lui Maurizio Reggiani, directorul tehnic al Lamborghini, atât aspectul motorului, cât și aspirația naturală sunt esențiale pentru caracterul mașinii.

„Propulsoarele V12 face parte din povestea lui Lamborghini încă de la început. A fost prezent în fiecare an al istoriei noastre, motiv pentru care strategia și viziunea noastră pentru viitor este să avem în continuare un V 12 completat cu un sistem hybrid.” 

Această direcție a fost previzualizată pe supercarul Sian ce deja vine dotat cu un V 12. Se crede că înlocuitorul Aventador va folosi un sistem similar cu Ferrari SF90. Oficialul menționează că aspirația naturală rămâne crucială pentru coloana sonoră atrăgătoare pe care o așteaptă cumpărătorii Lamborghini.

În timp ce asistența electrică este în mare măsură necesară pentru a atinge obiectivele din ce în ce mai stricte de CO2 și va aduce o masă suplimentară, Reggiani mai spune că va aduce și alte beneficii. „Puteți adăuga performanțe, dar puteți completa și punctele slabe ale motorului cu aspirație naturală, mai ales în cazul în care cuplul este slab”, explică el.

Cu confirmarea lui Bentley că va renunța în curând la motorul său W12 înainte de un viitor complet electric, Lamborghini va fi ultimul brand din grupul Volkswagen care va oferi 12 cilindri. Vom vedea la ce va duce asta.

x
x
x
x