INSP vine cu câteva recomandări pentru a evita incidentele în condițiile create

De Inna   |  24 Decembrie, 2021

Distribuie :

Meteorologii au anunțat precipitații sub formă de zăpadă pe tot teritoriul țării, însoțite de temperaturi joase. Întru evitarea situațiilor mai puțin plăcute, INSP oferă câteva recomandări pentru șoferi. 

Pentru început, se recomandă să aflăm despre starea drumului pe care urmează să-l parcurgem și nici într-un caz să nu pornim la traseu dacă automobilul nu este echipat cu pneuri de iarnă. 

Din echipamentul necesar, trebuie să ne asigurăm și cu: lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar lopată și pătură. Înainte de plecare, mașina trebuie curățită de zăpadă, pentru a nu crea incomodități pe parcurs. În trafic, trebuie să respectăm distanța între vehicule, întrucât pe carosabil se poate forma polei și ghețuș. Să adaptăm viteza conform condițiilor meteorologice și să evităm la maxim frânările bruște. 

La momentul actual, pe drumurile naționale se intervine cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. În cazul în care aveți nevoie de ajutor, vă puteți adresa la cel mai apropiat echipaj INSP.